Sanat!-kirjallisuuspäivät kutsuvat Euraan huhtikuussa

Eurassa vietetään 22.–23. huhtikuuta Sanat!-kirjallisuuspäiviä. Tapahtuman teemoina ovat menneisyys ja folklore. Yleisökeskusteluissa aihetta lähestytään esimerkiksi Anna Kortelaisen ja Virpi Hämeen-Anttilan kanssa. Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio toimii tapahtuman suojelijana.

Perinteisten suurten kertomusten sijaan sukelletaan mikrohistoriaan ja vaihtoehtoisiin todellisuuksiin sekä syrjään jääviin historian ääniin. Kirjailijavieraaksi keskusteluihin saapuvat mm. Anna Kortelainen, Virpi Hämeen-Anttila, Paula Havaste, Juha-Pekka Koskinen, Mike Pohjola, Mikko Kamula ja Tapio Koivukari. Lauantai-iltaa vietetään perinteiseen tapaan runon ja musiikin ääressä Kauttuan Klubilla.

”Haaveeni on, että kymmenen vuoden päästä Euran Sanat!-kirjallisuuspäivät ovat kuin Sodankylän filmijuhlat – koko maan kirjallisuusväen yhteen keräävä elävä ja uudistuva, ainutlaatuinen tapahtuma maalaismaisemassa. Euran Kauttua on kaunis ja kiinnostava paikka, jonne sijoittuu myös lukuisa määrä romaaneja.” kertoo tapahtumaa koordinoiva Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) läänintaiteilija Karoliina Suoniemi.

Tapahtuman ohessa järjestetään kolme kirjoittamistyöpajaa, joita ohjaavat kirjailijat Paula Havaste ja Mervi Heikkilä sekä sanataideohjaaja Outi Lähteenlahti. Pajat ovat avoimia kaikille kirjoittamisesta kiinnostuneille, mutta niihin tulee etukäteen ilmoittautua osoitteeseen: karoliina.suoniemi@taike.fi

Tapahtuma järjestetään toista kertaa. Viime vuonna kirjoittajatyöpajoihin, keskustelutilaisuuksiin ja iltaklubille osallistui noin 500 vierasta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Euran kunta, Taiteen edistämiskeskus, Kirjoittajayhdistys Manu Forte ry sekä Nuoren voiman liitto.

Tapahtuman Facebook-sivu

Tapahtuman ohjelma (pdf)

Lisätietoja

Karoliina Suoniemi
läänintaiteilija, sanataide
Taiteen edistämiskeskus, Satakunta
p. 0295 330 904
karoliina.suoniemi@taike.fi