Sarjakuvan pop-up-galleria avautuu Tampereella

Tampereen Tullikamarin Klubilla aukeaa perjantaina 7.4.2017 uusi sarjakuvan pop-up-galleria Kuuma Linja. Galleria esittelee suomalaisten sarjakuvataiteilijoiden teoksia pyöreämuotoisina printteinä Klubin salin akustointielementeissä sekä suorakaiteen muotoisina tiedostoina Klubin eteisen diginäytöllä. Gallerian näyttely vaihtuu kuukausittain.

Kuuma Linja on tamperelainen alakulttuurilehti, jota päätoimittavat Janne Laurila ja Mikko Siltanen. Kyseessä on n. 300 kpl valokopiopainoksina leviävä klassinen fanzine, jonka aiheet ovat sarjakuvan lisäksi mitä tahansa Juha Hurmeen syvähaastattelusta Kaija Saariahoon tai Poliisiopisto-leffoista 70-luvun afrikkalaiseen heavy metaliin.

Taiteilijat on valittu yhteistyössä Klubin henkilökunnan kanssa ja gallerian kuratointi ja markkinointi ovat Kuuma Linja -lehden päätoimittajien vastuulla. Läänintaiteilija Ville Pirinen toimii projektissa asiantuntijana, joka hoitaa yhteydet taiteilijoihin ja printtipainoon.

Ensimmäisenä esillä on Tommi Musturin värikästä tuotantoa, jossa kirurgisen tarkka viiva yhdistyy psykedeeliseen väriryöpytykseen. Musturi (s.1975) on mm. Suomen sarjakuvaseuran puupäähatulla palkittu taiteilija, jolla on jo takanaan mittava ja arvostettu kansainvälinen ura ja monituhatsivuinen tuotanto. Viime vuosina Musturilta on kansainvälisesti julkaistu mm. Toivon kirja -teossarjaa ja sanattoman sarjakuvan modernit klassikot Samuelin matkassa ja Suurin piirtein Samuel.

Näyttely on esillä Tullikamarin Klubilla 7.4.–5.5.2017.

http://www.tommimusturi.com/html/publications.html

Tommi Musturi Yle Areenassa: http://areena.yle.fi/1-4102157

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/events/1944701212429900/

Lisätietoja:

Ville Pirinen
sarjakuvataiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
Pirkanmaan toimipiste
Yliopistonkatu 38, 33100 Tampere
p. 0295 330 842
www.taike.fi