Mitä te ootatte meiltä? – nuorisoteatteria Jyväskylässä

Jyväskylän kaupunginteatterin pienelle näyttämölle nousee joukko nuoria kahden esityksen voimin. Mitä te ootatte meiltä? –esityskokonaisuudessa nähdään Jyväskylän nuorisoteatterin pilottiproduktion Alone co. sekä Young Art –opetusryhmän Viimeinen kesä.

Alone co. kahden nuoren tarinaa, jossa taistellaan ympäristön ja ulkopuolisten asettamia odotuksia ja paineita vastaan. Yksinäisyys ei aina ole yksiselitteistä ja vilpittömän kontaktin löytäminen maailmassa voi osoittautua haasteelliseksi. Pilottiproduktion nuoret ovat itse luoneet esityksen käsikirjoituksen ohjaaja Tuomas Tirkkosen kanssa. Pilottiproduktiota hallinnoi Kulttuuriklubi Siperia.


Viimeinen kesä kertoo kolmesta ystävästä, jotka ovat elämässään erilaisten polkujen tienristeyksessä. Ystävykset päätyvät saarelle, jossa tapahtuu kummia. Heidän välinsä alkavat kiristyä – todellinen ystävyys punnitaan. Näytelmä ja käsikirjoitus ovat syntyneet Young Artin 12-16-vuotiaiden koulutusryhmän käsissä ohjaaja Marianna Räsäsen kanssa.


Mitä te ootatte meiltä? –ensi-ilta on keskiviikkona 23.5. klo 18:00, ja seuraavat esitykset torstaina 24.5. klo 12:00 sekä 18:00. Lippuja myy kaupunginteatterin lippumyymälä, p. 014 266 0110.


Mitä te ootatte meiltä? –esityskokonaisuus liittyy laajempaan Jyväskylän nuorisoteatterihankkeeseen. Hankkeessa toimijoina ovat Keski-Suomen taidetoimikunta, Kulttuuriklubi Siperia, Jyväskylän kaupunginteatteri, Keski-Suomen nuorisoseurain liitto sekä Kulttuuriaitta.


Lisätietoja esityksestä:
Kaupunginteatterin sivuilla: http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/mitateootattemeilta
Facebookissa: https://www.facebook.com/events/232881076819062/  .