Kaksikymmentäneljä suomalaistaiteilijaa esillä Intiassa

Suomalaisen taiteen viikko Kochissa 17. - 24. toukokuuta on ensimmäinen laajempi suomalaisen taiteen esittely Keralassa, eteläisessä Intiassa. Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan järjestämä tapahtuma koostuu suomalaisesta tanssista, musiikista, visuaalisesta taiteesta ja elokuvasta.

Pohjoiskarjalaiset ja intialaiset taiteilijat toteuttavat tapahtumassa myös yhteisen workshopin ja workshopin päätösesitys Two Mothers in the Realm of Death huipentaa tapahtuman. Pohjois-Karjalan taidetoimikunnan yhteistyökumppaneina Kochissa toimivat Lokadharmi Theatre Group ja Nanappa Art Gallery.

Yhtä taiteilijaa lukuun ottamatta kaikilla Kochissa esiintyvillä ja esiteltävillä suomalaistaiteilijoilla on  yhteys Pohjois-Karjalaan joko taustansa tai työnsä kautta. Ainoan poikkeuksen pohjoiskarjalaisuuteen tekee Aki Kaurismäki, jonka elokuva Laitakaupungin valot näytetään osana tapahtuman ohjelmaa. Toinen Kochissa esitettävä pitkä elokuva on Markku Pölösen Koirankynnen leikkaaja ja näiden elokuvien lisäksi tapahtumassa on mukana pohjoiskarjalaisia lyhytelokuvia.

Nanappa Art Galleryn näyttelyssä esitellään yhdeksän taiteilijaa. Aino – pinnan alla –tanssiteos yhdistää liikettä, kansanmusiikkia ja kuvaa. Dramaturgi Pirkko Kurikan, ohjaaja Tuire Hindikan ja intialaisen ohjaaja Chandradasanin vetämässä workshopissa suomalaistaiteilijat työskentelevät yhdessä kolmen intialaisen näyttelijän ja yhden muusikon kanssa. Workshopissa työstetään kalevalaisia aiheita, jotka ovat myös Aino – pinnan alla –tanssiteoksen taustalla.

Pohjois-Karjalan taidetoimikunta on vuodesta 2006 ylläpitänyt taiteilijaresidenssiä Kochissa. Residenssissä on noin viiden ja puolen vuoden aikana työskennellyt 65 eri alojen taiteilijaa ympäri Suomen.

Intiassa vierailevat taiteilijat:

Pirkko Kurikka, dramaturgi, Tuire Hindikka, ohjaaja, Laura Vuorjoki-Elo ja Mammu Koskelo, muusikot, Mari Kortelainen, koreografi ja tanssija, Anna Venäläinen, tanssija, Eija Jalkanen ja Janne Hyytiäinen, näyttelijät, Antti Koukonen, valo- ja äänitekniikka

Kuvataiteilija Antti Raatikainen on toteuttanut Aino – pinnan alla -teoksen digitaalisen maalausprojektion sekä suunnitellut tapahtuman graafisen ilmeen.

Näyttelyn taiteilijat:

Anna Arminen, kuvataiteilija, Reetta Gröhn-Soininen, kuvanveistäjä, Jaakko Kilpiäinen, valokuvataiteilija, Anneli Kokko, tekstiilitaiteilija, Annuska Dal Maso, valokuvataiteilija, Hanneriina Moisseinen, kuvataiteilija, Sami Parkkinen, valokuvataiteilija, Lotta Pyykkönen, kuvataiteilija, Outi Särkikoski, keraamikko

Elokuvat:

Aki Kaurismäki: Laitakaupungin valot
Markku Pölönen: Koirankynnen leikkaaja
Susanna Kotilainen: Veeti ja pavunvarsi
Hanna Pihko: Viisi olomuotoa
Plankton, musiikkivideo


Intialaiset taiteilijat:

Chandradasan, ohjaaja, Selvaraj Vr, Charu Narayanan ja Aaditye Kn, näyttelijät, Kishore Nk, muusikko

Viikon tapahtumat

Lisätietoja:
Pääsihteeri Hanna Susitaival
Pohjois-Karjalan taidetoimikunta
+ 358 295 330 910