Arts in the Environment – Nordic Symposiumin haku auki 31. toukokuuta asti

Helsingissä järjestetään elo-syyskuussa symposium, jossa keskustellaan taiteen ja tieteen rajapinnoista. Symposiumiin liittyy Artist Camp ja näyttely Vartiosaaressa, johon on kutsuttu seuraavia pohjoismaisia ja balttialaisia taiteilijoita: Mari Keski-Korsu (Suomi), Åsa Ståhl and Kristina Lindström (Ruotsi), taiteilijaduo Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen (Norja), Søren Lose (Tanska), Gunnhildur Hauksdóttir (Islanti), Patrick McKingley AKA murmer (Viro), Linda Vigdorika & Jānis Noviks (Latvia).

Avoimessa haussa etsitään taideteoksia, abstrakteja, artikkeleita ja puheenvuoroja. Haku on auki 31.5.2017 saakka ja se on tarkoitettu taiteilijoille, tieteilijöille, tutkijoille ja ajattelijoille. Haussa Artist Campiin kutsutut ja haun kautta valitut taiteilijat viettävät Vartiosaaressa 25.8.-3.9.2017 välisen ajan ja heille järjestetään saaressa majoitus ja ruokailu sekä korvataan kohtuulliset matkakustannukset.

Symposium on kolmipäiväinen ja sisältää videotaide- ja performanssi-illan HIAP:in tiloissa Suomenlinnassa (31.8.), seminaarin Pohjoismaisen kulttuuripisteen tiloissa Kaisaniemessä (1.9.) ja työpajoja ja näyttelyn avajaiset performansseineen Vartiosaaressa (2.9.). Näyttely on auki 3.9.-8.10.2017 Vartiosaaressa. Lisäksi symposiumin teemoista julkaistaan artikkelikokoelma vuonna 2018.

Symposium toteutetaan yhteistyössä muun muassa Taiteen edistämiskeskuksen, Taideyhdistys LARU ART:in, HIAP:in, AV-Arkin, MUU ry:n ja Teatterikorkeakoulun kanssa. Symposiumia ovat tukeneet Pohjoismainen kulttuuripiste, Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Suomen kulttuurirahasto. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii läänintaiteilija Anu Miettinen.

Tiedustelut:

nordicenviroart@gmail.com

Anu Miettinen, läänintaiteilija, ympäristötaide
Taiteen edistämiskeskus, Helsingin päätoimipiste
p. 0295 330 806
anu.miettinen@taike.fi

Lisätietoja:

http://www.nordicenviroart.org

Tapahtuman Facebook-sivu:

https://www.facebook.com/nordicenviroart/s

Facebook-tapahtuma:

https://www.facebook.com/events/283662038714178/