Joensuussa taidepyöräillään viikonloppuna

Joensuussa järjestetään 13-14.5.2017 taidetta ja liikuntaa yhdistävä Taidepyöräily. Tapahtumassa suunnistetaan eri kuvataidekohteissa pyöräillen. Mukana on 18 kohdetta, joihin on tapahtuman aikana kello 11-16 vapaa pääsy. Ovensa aukaisevat näyttelytilojen lisäksi myös taiteilijoiden työhuoneet, jotka ovat harvoin auki yleisölle. Kaikki taidekohteet ovat kevyen pyöräilymatkan päässä toisistaan.

Vierailuja varten on julkaistu pyöräilykartta. Kartan avulla voi suunnitella henkilökohtaisen pyöräilyreitin ja suunnistaa taidekohteisiin. Jokaisessa kohteessa on myös omaa ohjelmaa. Tarjolla on työnäytöksiä, keskusteluja, näyttelyitä ja esityksiä. Lisäksi voi ostaa taidetta sekä tehdä sitä itse tapahtuman työpajoissa. Kartta sekä kohdekohtainen ohjelma löytyvät verkkosivuilta www.taidepyöräily.fi.  

Taidepyöräilyn järjestää Taiteen edistämiskeskuksen Joensuun toimipiste yhdessä taiteilijoiden ja taidelaitosten kanssa. Muita yhteistyökumppaneita ovat Joensuun kaupunki, Sito Oy, Joensuun Polkijat ry ja Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry. Taidepyöräily on myös kärkitapahtuma Joensuun kaupungin tuottamassa #keväänparasviikko -tapahtumakokonaisuudessa sekä yksi valtakunnallisen pyöräilyviikon yleisötapahtuma.

Taidepyöräily on myös osa Taiteen edistämiskeskuksen valtakunnallista #taideliikuttaa -teemavuotta. Teemavuonna halutaan liikuttaa taidetta sekä lisätä taiteen saavutettavuutta. Taidepyöräilyn tapahtumakonsepti on yhtenevä jo vakiintuneiksi muodostuneiden valtakunnallisen Konstrundanin, Pirkanmaan Taidesuunnistuksen ja Kaakon Taiderastin kanssa.

Taidepyöräilyn avajaisia vietetään Joensuun taidemuseo Onnin pihalla la 13.5. klo 11.

Lisätietoja:

Lotta Pyykkönen
Läänintaiteilija, visuaaliset taiteet
Taiteen edistämiskeskus, Joensuun sivutoimipiste
p. 0295 330 911
lotta.pyykkonen@taike.fi