Kaappaa kaveri taiteen maailmaan -teemaviikko 21.-27.5.2012

Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -viikkoa vietetään 21.–27. toukokuuta. Viikon aikana nostetaan esiin taide- ja kulttuuritarjontaa ja innostetaan ihmisiä haastamaan ystävänsä mukaan matkalle taiteen maailmaan. Tapahtumalla halutaan luoda yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja arjen hyvinvointia taiteen ja kulttuurin keinoin.

Oulun läänin taidetoimikunnan alueella useat museot, galleriat ja tapahtumajärjestäjät tarjoavat joko ilmaisen sisäänpääsyn tai kaksi yhden hinnalla. Myös erilaisia erikoisesittelyjä ja muita tavanomaisesta poikkeavia etuja on tarjolla. Vares-keskuksen vapaaehtoiset kulttuuriluotsit ovat myös valmiina kaapattaviksi kavereiksi.

Kaappaa kaveri –teemaviikolla esimerkiksi Oulun kaupunginteatterin Rikos ja rangaistus -esitykseen lauantaina 26.5. klo 19 saa kaksi lippua yhden hinnalla. Kaikkiin gallerioihin, mm. Neliö-Galleriaan Oulussa, pääsee kokoviikon viikon ilmaiseksi useammankin kaverin kanssa. Generaattorilla Kajaanissa on maanantaina nuorten tanssijoiden esitys, johon pääsee myös ilmaiseksi, joten kannattaa kaapata kaveri mukaan ja mennä esitykseen!

Oulussa toimivat Kulttuuriluotsit kaappaavat mielellään kavereita mukaansa ja heiltä voi myös pyytää kaappausapua. Luotsien yhteystietoja saa Vares-keskuksesta projektityöntekijä Marjo Pääköltä, puh. 044 786 1617, marjo.paakko@oulunsetlementti.fi

Kaappaa sinäkin kaveri taiteen maailmaan - ota yhteyttä ystävääsi, jota et ole tavannut pitkään aikaan. Kutsu mukaan hänet, joka useimmiten viettää iltaansa yksin tai se ystävä, johon haluaisit tutustua lähemmin.  Kaappaa kaveri kainaloon ja pyydä hänet mukaasi taiteen maailmaan.
Piristä päivää työpaikalla ja haasta työporukka vaikka kahvitunnilla happihyppelyyn ja piipahtakaa näyttelyssä.

Viikon järjestävät kaikki Suomen 13 alueellista taidetoimikuntaa. Viikko järjestetään TAIKU-ohjelman, THL:n, Kuntaliiton, STM:n, OKM:n, YM:n, TEMin sekä muiden julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Mutta tärkeintä on se, että sinä haastat muita ihmisiä tai organisaatioita tai yhdistyksiä tai vaikkapa yrityksiä mukaan kulttuuriin pariin: kulttuuri ja taide tekevät hyvää.

Miksi

Taidetoimikunta pitää taiteen ja kulttuurin voimaa merkittävänä tekijänä hyvinvoinnin edistämisessä.  Kaappaa kaveri -haastekampanja toteuttaa omalta osaltaan valtakunnallista toimintaohjelmaa. Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia toimintaohjelma (2010–2014) on osa Terveyden edistämisen politiikkaohjelmaa ja sen rakentaminen sai alkunsa Valtioneuvoston joulukuussa 2007 antamasta periaatepäätöksestä. Ohjelmaa valmisteli kulttuuri- ja urheiluministerin nimeämänä selvittäjänä VTT Hanna-Liisa Liikanen tukenaan laajapohjainen asiantuntijaryhmä.

Viisivuotisella Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia -toimintaohjelmalla on kolme painopistealuetta:

•kulttuuri osallisuuden, yhteisöllisyyden, arjen toimintojen ja ympäristön edistäjinä
•taide ja kulttuuri osana sosiaali- ja terveydenhuoltoa
•työhyvinvoinnin tukeminen taiteen ja kulttuurin keinoin