Esiintyvät esineet kutsuvat teatteriin ja seminaariin Kuopiossa

Kuopiossa järjestetään kaksiosainen Esineilmaisun voima -niminen esine- ja nukketeatterin tapahtuma 26. - 27.5. Perjantaina Kulttuuriareena 44:n valtaa esineteatterin mikrofestivaali. Lauantaina pohditaan aikuisten nukke- ja esineteatteria Kino Kuvakukon seminaarissa.

Esineteatterin mikrofestivaali

perjantaina 26.5. klo 17-21 Kulttuuriareena 44:ssä (Kauppakatu 44) sekä Valkeisenlammella

Uudella festivaalilla nähdään kolmiosaisen työpajan aikana ideoituja teoksia, joissa ihmisten lisäksi esiintyvät myös esineet. Työpajan osallistujat ovat kuopiolaisia esittävien taiteiden tekijöitä, jotka kutsuvat nyt yleisön mukaan teostensa tämänhetkiseen vaiheeseen.   Luvassa on muun muassa pöytä-, katu- ja varjoteatteria sekä suuri marionettikone, jossa katsoja-kokija voi itsekin asettua langoista ohjailtavan nuken asemaan!  Seitsemästä esityksestä kuusi on tarkoitettu kaikenikäiselle yleisölle ja yksi yli 14-vuotiaille. Perjantain 26.5. festivaali alkaa työpajalla kello 17 Kulttuuriareena 44:n tiloissa, käväisee Valkeisenlammella ja palaa takaisin Kulttuuriareenalle. Katujuna kuljettaa yleisön tilausajona esityspaikasta toiseen. Koko tapahtuma on pääsymaksuton.

Mikrofestivaalin ohjelma

Tervetuloa altistumaan esiintyville esineille – ja ihmisille!

Aikuisten nukke- ja esineteatteria käsittelevä seminaari

lauantaina 27.5.2017 klo 11-17 Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio)

Nukketeatteri tunnetaan meillä ennen muuta lasten hupina, mutta mitä on aikuisten nukketeatteri? Millaisia keinoja nukke- ja esineteatteri antavat esimerkiksi väkivallan, seksuaalisuuden tai pyhän käsittelyyn? Entä miten näitä keinoja voidaan soveltaa sosiaali- ja terveysalalla?  

Tule kuulemaan ja esittämään omat kysymyksesi! Ohjelmaan on varattu aikaa keskustelulle jokaisen puhujan jälkeen ja lopuksi.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittauduthan ennakkoon 25.5. mennessä osoitteeseen: katriina.andrianov@taike.fi.

Seminaarin ohjelma

Esineilmaisun voima -kokonaisuuden järjestävät yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Itä-Suomen aluetoimipiste, nukketeatterijärjestö Suomen UNIMA ry ja Kuopion kaupunki.

Lisätietoja

Katriina Andrianov
läänintaiteilija, esittävät taiteet
Taiteen edistämiskeskus
Itä-Suomen aluetoimipiste
p. 0295 330 883
katriina.andrianov@taike.fi