Savolaisia sanantaitajia Sylvi Symposiumissa

Sylvi Symposiumissa nostetaan Suomen 100-vuotisjuhlavuotena esiin ja kunniaan savolaisuutta kirjallisuuden kautta. Tarkastelussa on niin edesmenneitä kuin eläviä savolaisia sanataiteilijoita monipuolisesti edustettuna. Pieksämäellä syyskuussa järjestettävä tapahtuma on teemallisesti jatkoa vuonna 2016 järjestettyyn uudistettuun Sylvi Symposiumiin, jossa käsiteltiin suomalaisia sanataitureita.

Symposiumin avauspuheenvuoron käyttää professori emeritus Panu Rajala otsikolla Savo ja universum Aila Meriluoton runoudessa. FT Minna Maijalan alustuksen aiheena on Minna Canthin suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus. Mikkeliläinen kirjailija Mari Mörö puhuu Joel Lehtosesta ja itsenäisyyden alkuvuosista.

Kirjailija, teatterintekijä Juha Hurme kertoo Otto Mannisesta kääntäjänä. Osana symposiumin ohjelmaa nähdään myös Hurmeen ohjaama teatteriesitys, J. I. Vatasen Avuttomia, jonka esittää Otava Ensemble.

Fantasiakirjoittamista käsittelee palkittu, ristiinalainen kirjailija Helena Waris. Kuopiolaisen kirjailija Tatu Kokon aiheena on Erilainen tapa kirjoittaa – käsikirjoitus blogissa. Monialainen sanataiteilija ja murrekirjoittaja, kuopiolainen Olavi Rytkönen pohtii alustuksessaan, onko savolainen sana ja teksti monipuolista käyttökieltä vai juonikasta jallittelua.

Aarne Haapakoski eli Outsider on esillä Poleenin kellariteatterissa kuultavan nostalgisen Pekka Lipposen seikkailu -kuunnelman kautta.

Tapahtuma on osa Taiteen edistämiskeskuksen #taideliikuttaa -teemavuotta sekä Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Sylvi Symposiumi – Savolaisia sanantaitajia
Kulttuurikeskus Poleenissa Pieksämäellä 9.-10.9.2017

Tapahtuman ohjelma (pdf)

Sylvi-symposiumin Facebook-sivu: https://www.facebook.com/SylviSymposiumi/

Lisätietoja:

Susanna Kolehmainen
kirjallisuuden läänintaiteilija                                  
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo                    
puh. + 358 295 330 924
susanna.kolehmainen@taike.fi

Ilkka Seppä
kulttuurituottaja
puh. +358 50 3610 772
ilkka.seppa@pty.inet.fi