Pohjoisen kuntakulttuuri kohtaa syyskuussa

Kuvassa petroskoilainen residenssitaiteilija Aleksander Kozin tanssii Tornion ja Haaparannan rajalla yhdessä torniolaisen tanssija Titta Courtin kanssa. Kuvaaja: Essi Pellikka.

Kansainvälisyyden avaimia etsitään Pohjoisen kuntakulttuuri kohtaa -tapahtumassa 21.–22.9. Aineen taidemuseolla Torniossa ja Haaparannan ruotsinsuomalaisten kansankorkeakoululla Svefillä.

Ensimmäisen päivän teemana on Avaimia kansainvälisyyteen ja se on suunnattu taiteilijoille, taiteen välittäjille ja kulttuurikentälle Pohjois-Suomessa. Aamupäivän Talk Showssa valotetaan, miten taiteilijaresidenssin kautta avautuu väylä maailmalle ja miten teosviennillä pääsee kiinni leivän syrjään. Miten taiteen kansainvälisyys näkyy kotimaassa, ja voisiko kansainvälisesti tunnettu taiteilija olla kulttuurimatkailun vetonaula kunnissa? TalkShown juontaa Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Minna Sirnö.

Iltapäivällä Svefillä on mahdollisuus varata henkilökohtaisia sparrausaikoja, osallistua työpajoihin ja verkostoitua kahvilassa.

Toisen päivän teema on Kuntakulttuurin kuulumiset ja tulevaisuus. Lapin kuntien kulttuurityöntekijät vaihtavat kuulumisia ja pyöreän pöydän keskustelussa visioidaan tulevaisuutta.

Tapahtumaan, työpajoihin ja henkilökohtaisiin sparrauksiin voi ilmoittautua osoitteessa: https://www.webropolsurveys.com/S/940BEB05AAE4293D.par

Huomioithan, että sparrauksia on rajallinen määrä ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tilaisuuden ohjelma (pdf)

Lisätietoja:

Matti Selin
Läänintaiteilija | Regional Artist
Taiteen käytön, hyvinvoinnin ja osallistamisen kehittämisohjelma
Taiteen edistämiskeskus | Arts Promotion Centre Finland
Lapin aluetoimipiste | Regional Office of Lapland
tel. +358 295 330 854
matti.selin@taike.fi