Ympäristötaiteen projekti Rajatalo hakee teoksia

Keuruun Ekokylässä käynnistyy elokuussa 2017 laaja-alainen ja useita vuosia kestävä ympäristötaiteen kokonaisuus Rajatalo. Projekti rakentuu Ekokylän yhteydessä sijaitsevaan, asuinkäytöstä poistettuun kaksikerroksiseen rapattuun puutaloon, sen pihapiiriin ja taloa ympäröivään lähimetsään.

Ensimmäinen haku on avoinna 31.5.2017 saakka ja se on tarkoitettu kaikille Suomessa pysyvästi asuville kuvataiteilijoille. Haussa valitaan neljä taiteilijaa tai taiteilijaryhmää toteuttamaan teosehdotuksensa paikan päällä elokuussa 2017. Tulevaisuudessa teoksia toteutetaan yksittäin tai muutama kerrallaan ja näihin liittyen avataan aina uusi hakuprosessi.

Vuoden 2017 kesän teemana on raja: alue asioiden välissä tai jakaja, joka sijoittaa asioita eri puolille, luonnollisesti tai keinotekoisesti. Teemaa saa tulkita vapaasti. Teosten sijoituspaikkana voi olla talon alakerta, talon ulkopuoli, nurmipiha, piharakennukset sekä lähiympäristö, joka käsittää metsää ja metsikköä.

Rajatalo toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen, Keuruun Ekokylän ja Keuruun kaupungin kanssa. Hanketta koordinoi ympäristötaiteen läänintaiteilija Hans-Peter Schütt Taiken Keski-Suomen toimipisteessä. Projekti on osa Taiteen edistämiskeskuksen taiteilijoiden työskentelyedellytysten kehittämisohjelmaa.

Tiedustelut:

Hans-Peter Schütt, ympäristötaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomen toimipiste
0295 330 838
hans-peter.schutt@taike.fi

Sami Ala, Ekokylän yhteyshenkilö, tutustumiskäynnit ja lisätietoa materiaaleista: petrilasimaa@gmail.com

Rajatalon Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/rajatalo217/

Lisätietoa ekokylästä:
http://www.keuruunekokyla.fi/fi/esittely.html

Kuvia talosta:
https://www.flickr.com/photos/149906198@N03/albums