Rajatalon ensimmäiset taiteilijat valittu

Ympäristötaideprojekti Rajatalon ensimmäiset taitelijavalinnat on tehty. Ensimmäisen haun teemana oli raja ja siihen liittyviä teoksia tulevat toteuttamaan Sara Ilveskorpi, Jaakko Leeve, Jukka Silokunnas ja Ilmari Wärri. Suomalaisten taiteilijoiden lisäksi Rajataloon tulee kanadalainen Jude Griebel teoksellaan ”Plastic Ghost”. Teos sijoitetaan Rajataloon yhteistyönä Jyväskyläläisen Äkkigallerian kanssa. Rajataloon toteutetaan syksyn kuluessa vielä yksi teos ja siihen liittyvästä hakumenettelystä tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

Rajatalo on elokuussa 2017 Keuruun Ekokylässä käynnistyvä laaja-alainen ja useita vuosia kestävä ympäristötaiteen kokonaisuus. Projekti rakentuu Ekokylän yhteydessä sijaitsevaan, asuinkäytöstä poistettuun kaksikerroksiseen rapattuun puutaloon, sen pihapiiriin ja taloa ympäröivään lähimetsään. Rajatalon ensimmäinen haku oli avoinna 30.5.2017 saakka ja se on tarkoitettu kaikille Suomessa pysyvästi asuville kuvataiteilijoille.

Rajatalo on määrittelemätön ajanjakso ympäristötaidetta. Rajataloon ja sen ympärille muodostuu tila, joka rakentuu vuosien saatossa yhä useammista ja mahdollisimman erilaisista ympäristötaiteen teoksista. Rajatalo sijaitsee Keuruun Ekokylässä ja toteutuu yhteistyössä Keuruun Ekokylän, Keuruun kaupungin ja Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Hanketta koordinoi ympäristötaiteen läänintaiteilija Hans-Peter Schütt Taiken Keski-Suomen toimipisteessä. Projekti on osa Taiteen edistämiskeskuksen taiteilijoiden työskentelyedellytysten kehittämisohjelmaa.

Lisätietoja:

Hans-Peter Schütt
Läänintaiteilija, ympäristötaide
Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomen toimipiste
p. 0295 330 838
hans-peter.schutt@taike.fi

Sami Ala, Ekokylän yhteyshenkilö
petrilasimaa@gmail.com

Projektin Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/rajatalo217/?fref=ts

Lisätietoa ekokylästä:
http://www.keuruunekokyla.fi/fi/esittely.html

Kuvia talosta:
https://www.flickr.com/photos/149906198@N03/albums