Arts in the Environment – Nordic Symposiumin taiteilijat valittu

Helsingissä järjestetään elo-syyskuussa symposium, jossa keskustellaan taiteen ja tieteen rajapinnoista. Symposiumiin liittyy Artist Camp ja näyttely Vartiosaaressa, johon on kutsuttu useita pohjoismaisia ja baltialaisia taiteilijoita. Symposiumin rekisteröityminen on auki ja jatkuu 25.8.2017 asti.

Kymmenen päivää kestävään Artist Campiin valittiin avoimen haun kautta seuraavat taiteilijat: Juss Heinsalo (Viro), Petri Kuljuntausta (Suomi), Justyna Koeke (Puola/Saksa) & Mimosa Pale (Suomi/Saksa), Agita Šteinberga (Latvia), Anna Winther (Islanti).

Artist Campiin kutsuttiin jo keväällä seuraavat taiteilijat: Mari Keski-Korsu (Suomi), Åsa Ståhl and Kristina Lindström (Ruotsi), taiteilijaduo Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen (Norja), Søren Lose (Tanska), Gunnhildur Hauksdóttir (Islanti), Patrick McGingley AKA murmer (Yhdysvallat/Viro), Linda Vigdorika & Jānis Noviks (Latvia), Žilvinas Višinskas (Liettua), taiteilijaryhmä Where Dogs Run (Venäjä) sekä Herwig Kemmerich (Saksa).

Symposium on kolmipäiväinen ja sisältää videotaide- ja performanssi-illan HIAP:in tiloissa Suomenlinnassa (31.8.), seminaarin Pohjoismaisen kulttuuripisteen tiloissa Kaisaniemessä (1.9.) ja työpajoja ja näyttelyn avajaiset performansseineen Vartiosaaressa (2.9.). Näyttely on auki 3.9.-8.10.2017 Vartiosaaressa. Lisäksi symposiumin teemoista julkaistaan artikkelikokoelma vuonna 2018.

Symposiumin tarkka ohjelma ilmoitetaan heinäkuussa. Rekisteröinti on auki 25.8.2017 saakka ja se on tarkoitettu taiteilijoille, tieteilijöille, tutkijoille ja ajattelijoille. Paikkoja on vain rajoitetusti, varmistat paikkasi ilmoittautumalla ajoissa.

Symposium toteutetaan yhteistyössä muun muassa Taiteen edistämiskeskuksen, Taideyhdistys LARU ART:in, HIAP:in, AV-Arkin, MUU ry:n, Teatterikorkeakoulun kanssa. Symposiumia ovat tukeneet Pohjoismainen kulttuuripiste, Pohjoismainen kulttuurirahasto ja Suomen kulttuurirahasto. Hankkeen pääkoordinaattorina toimii läänintaiteilija Anu Miettinen.

http://www.nordicenviroart.org

Lisätietoja:

nordicenviroart@gmail.com

Anu Miettinen, läänintaiteilija, ympäristötaide
Taiteen edistämiskeskus, Helsingin päätoimipiste
p. 0295 330 806
anu.miettinen@taike.fi

Tapahtuman Facebook-sivu:
https://www.facebook.com/nordicenviroart/

Facebook-tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/283662038714178/