Mediataidetapahtuma kutsuu kylään yhdeksän taiteilijaa Varsinais-Suomeen

Salossa syksyisin järjestettävän Silmänjuhla-mediataidetapahtuman taiteilijat on valittu. Tapahtuman kutsutaiteilija ja -kuraattori Miia Rinne ja kahdeksan muuta taiteilijaa esittelevät mediataidetta kaupunkitilassa 9.–15.9.2017.

Valitut taiteilijat kutsutaiteilija ja -kuraattori Miia Rinteen lisäksi ovat Timo A. Aalto, Lotta-Pia Kallio, Petri Kuljuntausta, Suvi Nurmi, Pauliina Salminen, Heidi Saramäki, Johanna Sinkkonen ja Pinja Valja.

Silmänjuhlaan valitut teokset muodostavat sekä sisällöllisesti että tekotavoiltaan monipuolisen kokonaisuuden, jossa luonto, rakennettu ympäristö, ihminen ja ihmisluonto peilautuvat. Mukana on muun muassa yksi visuaalinen ääni-installaatio, Salossa paikan päällä piirtämistä ja liikkuvaa kuvaa yhdistävä teos, animaatio jerikon ruususta kodissa, kielon kasvu, sanataidetta, ihmisiä pysähdyksissä, pyhä puu, eleitä ja kuvaa ilmoille pyrähtelevistä viestikyyhkyistä.

Taiteilijoille suunnattu avoin haku tuotti tulosta vajaan sadan ehdotuksen verran. ​Rinteen lisäksi valintaprosessiin osallistuivat Silmänjuhla-työryhmän jäsenet kuvataiteilija Jaana Saario ja läänintaiteilija Hannele Romppanen. 

​Tapahtuman toinen taiteilijoille suunnattu haku Mediataidetta lapsille päättyy elokuussa ja siinä lapsista koottu videoraati päättää kouluja valtakunnallisesti kiertävän videonäytöksen teosvalinnoista.

Silmänjuhlan järjestävät Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipiste ja Wiurilan kesä yhteistyössä Salon kulttuuripalvelun ja taidemuseon kanssa. ​Tapahtuma järjestettiin viime syksynä ensimmäistä kertaa ja se esitteli teoksia kaikkiaan 15 taiteilijalta.

Lisätietoja:

silmanjuhla.com
silmanjuhla@gmail.com
Mediataide kylässä: https://www.facebook.com/mediataidekylassa

Hannele Romppanen, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Lounais-Suomen toimipiste 
hannele.romppanen@taike.fi, +358 29 5330823