Biotaiteen keskustelutilaisuus Porin Lyhytaaltoasemalla Väinölässä

Taiteen edistämiskeskus (Taike) järjestää yhteistyössä T.E.H.D.A.S. ry:n ja Porin taidemuseon kanssa avoimen biotaiteen keskustelutapahtuman Väinölän radioasemalla keskiviikkona 9.8. klo 19.15 alkaen. Tilaisuus on suunnattu taiteen- ja tieteen tekijöille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Alueella on samanaikaisesti T.E.H.D.A.S ry:n järjestämä Summer of Live and Dead Art -kesänäyttely, joka levittäytyy radioaseman sisätiloihin ja veistospuistoon.

Biotaiteen läänintaiteilija Antti Tenetz Taiteen edistämiskeskuksesta alustaa keskustelua esitelmällä biotaiteesta ja taiteen- ja tieteenvälisestä toiminnasta niin Suomessa kuin kansainvälisessäkin kentässä.

Tilaisuus jatkaa Taiken järjestämää ympäri Suomea pidettävää biotaidetta käsittelevien keskustelujen sarjaa.

Keskustelutilaisuus toteutetaan osana Taiken Soihtu-projektin keskustelusarjakokonaisuutta. Soihtu on biotaidetta edistävä taiteen ja tieteenvälinen projekti. Hankkeen yksittäisillä toiminnoilla ja tapahtumilla on tavoitteena vahvistaa biotaiteen kansallista verkostoa ja sitä kautta kansainvälistä yhteistyötä.

Biotaide yhdistää mennyttä, nykypäivää ja tulevaa eniten muokanneet voimat: taiteen ja tieteen. Biotaiteen kautta taide voi olla mukana yhteiskunnallisissa keskusteluissa, joissa pohditaan esimerkiksi uusia teknologioita, ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä.

Lisätietoa keskustelutilaisuuksista ja Soihtu-projektista:

Antti Tenetz
läänintaiteilija, biotaide
antti.tenetz@taike.fi
p. 0295 330 863

T.E.H.D.A.S ry : http://tehdasry.fi/wordpress/
Live and dead art -näyttely: https://www.facebook.com/events/717400068444530/
Porin taidemuseo: http://www.poriartmuseum.fi/fin/index.php
Radioasema : https://fi.wikipedia.org/wiki/Porin_lyhytaaltoasema