Puumalan Kirjakemmakoilla tarjontaa moneen Makuun

Puumalan Kirjakemmakoilla 17. - 20.8. kohtaavat kotiseutu ja sen vahvat perinteet sekä nimekkäät kotimaiset kirjailijat ja taiteilijat. Toista kertaa järjestettävän tapahtuman teema on Maku ja sitä lähestytään monimerkityksellisesti kirjallisuuden kautta. Tapahtumapaikat ovat eri puolilla Puumalaa.

Yhtenäiskoulun auditoriossa Kirjakemmakoiden avauspuheenvuoron käyttää kirjailija, toimittaja Jarkko Sipilä otsikolla Hyvä ja huono maku rikosuutisoinnissa ja dekkarikirjoittamisessa.  Kirjailija Kirsti Manninen käsittelee alustuksessaan suomalaisen hyvän maun juuria. Sanojen makua pohtii kirjailija, dramaturgi Jukka Viikilä.

Höyrylaiva Wennon tunnelmallisella runoristeilyllä esiintyvät runoilija Risto Rasa sekä saksofonisti Esa Niiva ja kitaristi Jarkko Palokas. Sahanlahden kesäteatterissa nähdään Muina miehinä -esitys, jossa Veikko Huovisen tekstiä tulkitsevat näyttelijät Ilkka Heiskanen, Ilkka Korhonen ja Ismo Kotro.

Matkailukeskus Sahanlahdessa on tarjolla elämyksellistä ruokailua ja ruokatietoa. Keittiömestareina toimivat Markus Maulavirta ja Ville Haapasalo. Villimies, tietokirjailija Tommi Kangas johdattelee villiyrttien maailmaan Luonto lautasella -teemalla.

Kirjakemmakoiden ohjelmaan kuuluvat myös Elsa Heporauta -draamaopastus, kunnanjohtaja Matias Hildenin kirjallisuusaiheinen pubivisa sekä kouluvierailuja. Kirjamyynnistä tapahtuman aikana huolehtivat muun muassa Kirjakauppa Rosebud ja Tiedekirja.

Kirjallisuustapahtuman järjestävät Puumalan kunnan kulttuuripalvelut ja Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Puumala Seuran, Matkailukeskus Sahanlahden sekä useiden yritysten ja yhdistysten kanssa. Tapahtuma on osa Taiteen edistämiskeskuksen #taideliikuttaa -teemavuoden sisältöä. Sen avulla Taike haluaa lisätä taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta ihmisten arjessa.

Puumalan kirjakemmakat 2017 -esite (pdf)

Lisätietoja:

Susanna Kolehmainen
Läänintaiteilija, kirjallisuus
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo             
susanna.kolehmainen@taike.fi
p. 0295 330 924

Tuula Vainikka  
Markkinointipäällikkö
Puumalan kunta
tuula.vainikka@puumala.fi
p. 050 562 0706