Nuoret, taiteilijat ja koulu yhteistyössä Pyhäjoella

Suomi100 Yhdessä-viikonloppuna monitoimitalon seinälle valmistuu muraali ja piha saa uuden ilmeen.

Muraalin toteutuksesta vastaavat katutaiteilijat Tommi Pasanen ja Lasse Rimpilä yhteisöllisesti nuorten kanssa. Kirjaston pihalle rakennetaan graffiti-seinä julkiseen käyttöön, ja taiteilijat opastavat nuoria graffititekniikoihin.

Yläkoulun 119 oppilasta pääsee osallistumaan myös valokuvaus-, käsityö-, askartelu-, pyörätuunaus- ja asfalttimaalaustyöpajoihin. Työpaja- ja muu toiminta on maksutonta. Iltatapahtumassa paikalliset yhdistykset esittelevät toimintaansa.

Monitoimitalon pihaa tuunataan, ja nuoret pääsevät ohjatusti osallistumaan taiteellisilla panoksillaan suunnittelu- ja rakennusprosessiin muun päiväohjelman ohessa.

Ilmaistapahtuman järjestää Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Maaseudun sivistysliitto yhteistyössä Pyhäjoen kunnan kanssa.

Hyvän Mielen Perjantai on osa Taiken Tiloissa-projektia ja Maaseudun sivistysliiton Hyvän Mielen paikat -hanketta. Tiloissa on yhteisötaiteellinen projekti, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuksia toteuttaa itseään omaehtoisissa taiteellisissa ympäristöissä. Tiloissa on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Hankkeiden yhteistapahtumilla on tavoitteena vahvistaa pysyvää nuorten kulttuuri- ja taidetoimintaa, vahvistaa nuorten sosiaalista osallisuutta, parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Pyhäjoen kunnan ja koulujen yhteistyö mahdollistaa toimintamallien juurruttamisen osaksi kaupunkikulttuurin tarjonnan kirjoa nuorille. Hanke jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka.

Lisätietoa:

Taiteen edistämiskeskuksen Tiloissa-projektista:
Julian Owusu, nuortenkulttuurin läänintaiteilija, julian.owusu@taike.fi, puh. 0295 330 863

Maaseudun sivistysliiton Hyvän mielen paikat -hankkeesta:
Riitta Johanna Laitinen, projektikoordinaattori, riittajohanna.laitinen@msl.fi, 040 0449 816

Pyhäjoen kunnan nuorten vapaa-aikatoiminnasta:
Riikka Ylikauppila, vapaa-aikaohjaaja, riikka.ylikauppila@pyhajoki.fi, 040 3596 104