Jarmo Julkunen on
uusi säveltaiteen läänintaiteilija

Hämeen taidetoimikunta on valinnut uudeksi säveltaiteen läänintaiteilijakseen 38-vuotiaan kitaristi-luutunsoittaja Jarmo Julkusen. Läänintaiteilijan tehtävää haki 23 hakijaa, joiden joukossa oli useita valtakunnallisesti merkittävää säveltaiteilijaa. Julkunen aloittaa tehtävässä marraskuussa 2012.

Jarmo Julkunen on yksi Suomen monipuolisimmista muusikoista ja hän esiintyy säännöllisesti sekä solistina että  kamarimuusikkona. Julkusen instrumenttivalikoimaan kuuluvat erityyppisten modernien kitaroiden ja mandoliinin lisäksi periodisoittimet luuttu, vihuela ja barokkikitara.

Säveltäjänä hänet tunnetaan mm. Helsingin Juhlaviikoilla vuonna 2006 kantaesitetystä Viivi ja Wagner -kärsämysoperetista ja Helsingin Kaupunginteatterissa vuonna 2008 esitetystä lasten musiikkinäytelmästä Raimo Reiska Raksa.

Poikkitaiteelliset projektit ovat Julkuselle tärkeitä, ja hän on tehnyt laajasti yhteistyötä mm. suomalaisten runoilijoiden kanssa. Läänintaiteilijana Julkunen pyrkii parantamaan tasapuolisesti eri musiikkityylien ammattilaisten työmahdollisuuksia, kasvattamaan maakuntien välistä kulttuuriyhteistyötä ja luomaan uusia malleja konserttikiertueiden toteuttamiseen.

Jarmo Julkunen on pitkäaikainen Musiikkiteatteri Kapsäkin jäsen ja toimii soittamisen ohella kitaran vapaan säestyksen opettajana Sibelius-Akatemiassa.