Design Round Table 2012 kokoaa sata asiantuntijaa keskustelemaan muotoilun kansainvälistymisestä

Valtion muotoilutoimikunta ja Demos Helsinki järjestävät muotoilun kansainvälistä kehitystä käsittelevän seminaarin 8. kesäkuuta designpääkaupunkivuoden Paviljongissa Helsingissä. Yli sata muotoilijaa ja muotoilun asiantuntijaa on ilmoittautunut mukaan. Suomen lisäksi vieraita saapuu kaikista Pohjoismaista ja Virosta.

Päivän pääpuhujat ovat hollantilaisen Waag Societyn johtaja Marleen Stikker ja Norwegian Design Councilin johtaja Jan R. Stavik. Marleen Stikker puhuu muun muassa siitä, miten Hollannin poliittinen ilmapiiri ja budjettileikkaukset vaikuttavat maan muotoiluun. Jan R. Stavik esittelee, kuinka Norwegian Design Council on yhteistyössä valtiovallan kanssa kasvanut yhdeksi Euroopan merkittävimmistä muotoiluorganisaatioista. Seminaarin teemoja käsitellään myös koti- ja ulkomaisten asiantuntijoiden paneelikeskusteluissa sekä työryhmissä.

Kyseessä on kutsuvierastilaisuus, ja työryhmätyöskentelyyn voivat osallistua vain kutsuun vastanneet vieraat. Pääpuheenvuorot ja paneelikeskustelut sen sijaan ovat avoimia yleisötilaisuuksia. Tutustu Design Round Tablen yleisölle avoimeen ohjelmaan tarkemmin Paviljongin kalenterissa.

Päivän ohjelma (pdf).

Helsinki on maailman designpääkaupunki vuonna 2012 yhdessä Espoon, Vantaan, Kauniaisten ja Lahden kanssa.

Designpääkaupunkivuoden tavoitteena on kaupunkilaisten arjen ja elinympäristön parantaminen sekä yritysten kansainvälistyminen ja liiketoiminnan kehittäminen designin keinoin. Tuloksena on entistä parempi kaupunki.

World Design Capital Helsinki 2012 koostuu yli 200 itsenäisestä hankkeesta, avoimista yleisötapahtumista sekä kansainvälisistä design-ammattilaisten kohtaamisista.

World Design Capital valitaan joka toinen vuosi. Valinnan tekee maailman teollisen muotoilun järjestö Icsid (International Council of Societies of Industrial Design).