Kirjailija Mari Mörön teksti näkyy Savonlinnan ja Mikkelin kaupunkikuvassa

Kirjailija Mari Mörön teksti on esillä Riihisaaren museorakennuksen sekä Mikkelin pääkirjaston seinustalla 6. marraskuuta saakka.

Savonlinnassa ja Mikkelissä esillä oleva Alueemme tarinat -valoteos koostuu eteläsavolaisten kirjailijoiden laatimista lyhyistä teksteistä. Kotiseutua ja kodin merkitystä peilaavat ajatelmat heijastetaan valonheittimellä kaupunkikuvaan.

Valoteoksen lokakuun tekstin on tehnyt palkittu mikkeliläinen kirjailija Mari Mörö. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu mm. romaaneja, lastenkirjoja, garden writingia sekä kuunnelmia ja tv-käsikirjoituksia. Mörö on myös opettanut luovaa kirjoittamista ja kehittänyt tapoja ohjata kirjoittajaa löytämään oma äänensä jo kolmenkymmenen vuoden ajan.

Mari Mörön teksti heijastetaan Savonlinnassa Riihisaaren museorakennuksen sekä Mikkelissä pääkirjaston seinustalle maanantaina 9.10. ja se on esillä 6.11. saakka:

Tihkutulvan keskellä

ripsijalka 

             mesisiipi

kaipaa kissankäpälää:

onni keventää.

Valoteoksen avulla tuodaan esiin alueen ammattikirjailijoita sekä lisätään ihmisten tietoisuutta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasisällöistä ja teemoista Etelä-Savossa. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Yhdessä ja Etelä-Savon oma teema on Koti. Tekstit vaihtuvat kuukausittain ja ne ovat esillä vuoden 2017 loppuun asti.

Alueemme tarinat -projektissa ovat mukana myös kirjailijat Reijo Honkonen, Aki Luostarinen, Satu Piispa-Hakala, Sirpa Puskala, Osmo Ukkonen ja Helena Waris. Teoksen toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savon maakuntaliitto, Savonlinnan kaupunki sekä Mikkelin kaupunki.

Lisätietoja:

Susanna Kolehmainen
kirjallisuuden läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
puh. 0295 330 924
susanna.kolehmainen@taike.fi

Anu-Anette Varho
Suomi 100 -juhlavuoden aluekoordinaattori, Etelä-Savo ja Mikkeli
Etelä-Savon maakuntaliitto
puh. 044 7700577
anu-anette.varho@esavo.fi