Taike vahvistaa asiantuntemustaan viidellä uudella läänintaiteilijalla

Taiteen edistämiskeskus (Taike) avaa haettavaksi viisi uutta läänintaiteilijatehtävää. Uudet läänintaiteilijat vahvistavat kehittämistoiminnan valtakunnallista kattavuutta. Läänintaiteilijat toteuttavat tietyn teeman mukaisia kehittämisprojekteja Taiken kehittämisohjelmissa.

"Uusilla läänintaiteilijatehtävillä vahvistetaan asiantuntijuutta ja kehittämistoimenpiteitä sekä alueellisesti että valtakunnallisesti." toteaa johtaja Minna Sirnö.

Lokakuussa hakuun avattavat kolmivuotiset läänintaiteilijatehtävät sijoittuvat kirjallisuuden, valokuvataiteen, monikulttuurisuuden, taiteen välittäjätoiminnan ja kaupunkisaamelaisuuden taiteen ja kulttuurin edistämistehtäviin. Tehtävät sijoittuvat viiteen toimipisteeseen: Ouluun, Poriin, Jyväskylään, Tampereelle ja Turkuun.

Läänintaiteilijat työskentelevät valtakunnallisissa kehittämisohjelmissa, joissa tehtävät voivat olla alueellisia ja alueiden välisiä. Lisäksi jokaisessa kehittämisohjelmassa työskentelee yksi valtakunnallinen läänintaiteilija, jonka työpanos edistää taiteen alaa koko maassa. Tehtävät edellyttävät kuitenkin matkustamista taidetoimikuntien alueilla, alueiden välillä tai valtakunnallisesti riippuen tehtävän toimenkuvasta.

Läänintaiteilijan tehtävä on määräaikainen asiantuntijatehtävä. Tyypillisesti läänintaiteilija keskittyy vahvistamaan olemassa olevia taiteen alojen ammattilaisten verkostoja ja auttaa verkostojen välisien yhteyksien luomisessa myös yli toimialarajojen. Tehtävä ei sisällä läänintaiteilijaksi valitun henkilön oman taiteen tekemistä tai uran edistämistä. Taiken läänintaiteilijat toimivat yhteisöjen, organisaatioiden ja julkishallinnon kanssa verkostomaisessa yhteistyössä. Viraston työsuhteissa työskentelee määräaikaisissa taiteen edistämisen tehtävissä vuosittain noin 40 henkilöä.

Avoimet tehtävät julkaistaan valtiolle.fi-sivustolla.

Lisätiedot:

Eva-Maria Hakola, kehittämispäällikkö, eva-maria.hakola@taike.fi, p. 0295 330 702.