Oulun ensimmäiset romanien koulutus- ja työllisyysmessut 2.11.2017

Pohjois-Suomen ensimmäiset romanien koulutus- ja työllisyysmessut järjestetään 2.11.2017 klo 13–16 Pohjankartanon koululla (Leevi Madetojankatu 1, Oulu). Paikalla on runsaasti koulutuksentarjoajien, työnantajien ja järjestöjen edustajia keskustelemassa messuvieraiden kanssa. Toivotamme tiedotusvälineiden edustajat tervetulleiksi tilaisuuteen.

Romanien koulutus- ja työllisyysmessut, Mahdollisuuksien päivä, tarjoavat kävijöilleen tietoa erilaisista koulutus- ja opiskelumahdollisuuksista sekä tilaisuuden verkostoitua, luoda työelämäkontakteja ja pohtia erilaisia koulutuspolkuja.

- Aiemmin Mahdollisuuksien päivät on järjestetty pääkaupunkiseudulla ja Jyväskylässä. Halusimme tuoda konseptin myös Pohjois-Suomeen ja saattaa alueen romanit, työnantajat ja koulutuksen edustajat yhteen, toteaa projektipäällikkö Mertsi Ärling Diakista.

Kokemukset aiemmista messuista muualla Suomessa ovat rohkaisevia, ja hyviä kohtaamisia ja oivalluksia on syntynyt. Oulun tilaisuuteen on ilmoittautunut tällä hetkellä 24 esittelijää, ja romanikohderyhmää toivotaan paikalle yhtä runsaslukuisena kuin aiempiin tilaisuuksiin. Päivän aikana paikalliset romanit kertovat myös omia onnistumisen tarinoitaan.

- Odotamme päivältä onnistuneita kohtaamisia, jotka kannustavat oman koulutuspolun tai työuran löytämiseen, kertoo perusopetus- ja nuorisojohtaja Marjut Nurmivuori Oulun kaupungilta. 

Mustalaismusiikin virtuooseja ja viranomaistiedotusta

Messupäivän jälkeen sukelletaan Mustalaismusiikin virtuoosien konserttiin, kun yli 10 soittajan orkesteri esiintyy Pohjankartanon auditoriossa klo 19. Myös iltakonserttiin on vapaa pääsy.

- Luvassa on hätkähdyttävää instrumentaalimusiikkia ja tunteet vangitsevaa laulutulkintaa, kuvaa läänintaiteilija Mertsi Lindgren Taiteen edistämiskeskuksesta.

Jo päivää ennen yleisölle avointa messupäivää romanitietoutta jaetaan Oulussa myös koululaisille ja opiskelijoille, kouluikäisten romanilasten vanhemmille ja viranomaisille.

- Valtakunnallisen romani-infokiertueen tavoitteena on välittää tietoa romanikulttuurista pääväestön suuntaan, motivoida perheitä lasten koulunkäyntiin ja työskennellä hyvän kohtaamisen puolesta, toteaa Mertsi Ärling. 

Mahdollisuuksien päivää Oulussa on toteuttamassa Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) / Nevo tiija- ja Tšetanes naal -hankkeet (ESR-rahoitus), Oulun kaupunki: Elinkeino- ja työllisyyspalvelut, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, Naisten Kulma, Taiteen edistämiskeskus (TAIKE) ja Oulun alueen romanit sekä lukuisat paikalliset yritykset, järjestöt ja oppilaitokset.

Linkit ohjelmiin:

Messuohjelma

Mustalaismusiikin virtuoosit, juliste

Lisätietoja:

Oulun koulutus- ja työllisyysmessut: Mertsi Ärling, projektipäällikkö Nevo tiija -hanke / Diak, puh. 040 509 23 07, mertsi.arling@diak.fi ja Sari Hammar, projektipäällikkö Tšetanes naal -hanke / Diak, puh. 040 506 6416, sari.hammar@diak.fi

Mustalaismusiikin virtuoosit -konsertti: Mertsi Lindgren, läänintaiteilija / Taiteen edistämiskeskus, puh. 0295 330 858 mertsi.lindgren@taike.fi 

Haastattelujen koordinointi ja muut lisätiedot: TKI-viestinnän asiantuntija Niina Mäenpää, niina.maenpaa@diak.fi, puh. 040 507 6260