Kirjailija Aki Luostarisen teksti tuo valoa marraskuun pimeään

Savonlinnassa ja Mikkelissä esillä oleva Alueemme tarinat -valoteos koostuu eteläsavolaisten kirjailijoiden laatimista lyhyistä teksteistä. Kotiseutua ja kodin merkitystä peilaavat ajatelmat heijastetaan goboheittimellä kaupunkikuvaan.

Marraskuun tekstin on kirjoittanut pieksämäkeläinen kirjallisuuden moniottelija Aki Luostarinen. Hänen esikoisteoksensa ”Näinä aikoina haaveista on vaiettava” ilmestyi vuonna 1976. Luostarisen tuotantoon kuuluu kymmenen runokokoelman lisäksi romaaneja, kuunnelmia ja pakinoita sekä artikkeleita, kolumneja ja esseitä.  Hän on toiminut myös kriitikkona ja kirjoittajakurssien ohjaajana.

Aki Luostarisen teksti on näkyvillä Savonlinnassa Riihisaaren museorakennuksen sekä Mikkelissä pääkirjaston seinustalla maanantaina 6.11. ja se on esillä 3.12. saakka:

Aja

  apatia

     pihalta.

Tunkiolla kukkii

       orvokki.

Valoteoksen avulla tuodaan esiin alueen ammattikirjailijoita sekä lisätään ihmisten tietoisuutta Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasisällöistä ja teemoista Etelä-Savossa. Juhlavuoden valtakunnallinen teema on Yhdessä ja Etelä-Savon oma teema on Koti. Kuukausittain vaihtuvat tekstit ovat esillä vuoden 2017 loppuun asti.

Alueemme tarinat -projektissa ovat mukana myös kirjailijat Reijo Honkonen, Mari Mörö, Satu Piispa-Hakala, Sirpa Puskala, Osmo Ukkonen ja Helena Waris. Teoksen toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savon maakuntaliitto, Savonlinnan kaupunki sekä Mikkelin kaupunki.

Lisätietoja:

Susanna Kolehmainen
Läänintaiteilija, kirjallisuus
Taiteen edistämiskeskus, Etelä-Savo
p. 0295 330 924
susanna.kolehmainen@taike.fi

Anu-Anette Varho
Suomi 100 -juhlavuoden aluekoordinaattori, Etelä-Savo ja Mikkeli
Etelä-Savon maakuntaliitto
p. 044 7700577
anu-anette.varho@esavo.fi