Näyttelijä Ismo Sievinen saa Etelä-Savon taidepalkinnon

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi näyttelijä Ismo Sievisen tinkimättömästä näyttelijänurasta. Palkinto on 5 000 euroa, ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Ismo Sievisen (s.1960) näyttelijänura alkoi jo yli kolmekymmentä vuotta sitten Kouvolassa. Lappeenrannan kaupunginteatterissa hän työskenteli toistakymmentä vuotta ja siirtyi sieltä Mikkelin Teatteriin, jossa on näytellyt vuodesta 2000. Sievisen tuorein roolityö on Komisario Palmu näytelmässä Komisario Palmun erehdys, joka oli ensi-illassa 3.11.2017. Viime vuosien isoja rooleja ovat olleet Scrooge suurmenestyksen saavuttaneessa Saiturin joulussa sekä päärooli Sirkku Peltolan näytelmässä Ihmisellinen mies.

Ismo Sievinen on tunnettu työssään tinkimättömänä, taitavana ja intohimoisena. Hän näyttelee kaikki roolit, niin isot kuin pienetkin, innolla ja intensiteetillä, itsensä täysillä likoon laittaen. Mikkeliläinen yleisö tietää odottaa jotain suurenmoista, kun Sievinen astelee näyttämölle. Häntä tullaan edelleen katsomaan myös Kouvolasta ja Lappeenrannasta, jopa kauempaakin. Ismo Sievisen poikkeuksellinen taito nostaa näyttelijäntyön sille kuuluvaan arvoonsa.

Etelä-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:

Hanna Susitaival, erityisasiantuntija, hanna.susitaival@taike.fi, p. 0295 330 910.