Taide liikuttaa satavuotiasta Suomea 1. joulukuuta

Taiteen edistämiskeskus (Taike) tuo taidetta ihmisten arkeen yli 30 tilaisuudessa eri puolilla Suomea. Taiteen edistämispäivä on #taideliikuttaa-teemavuoden huipennus ja osa Suomi100-juhlavuotta.

Tapahtumapaikkoja ovat muun muassa päiväkodit, koulut, kirjastot, lähiötalot, perheentalot, palvelutalo ja keskussairaala sekä kaupunkiliikenteen bussit. Taide liikuttaa mieltä ja tulee näkyväksi kaupunkitilaan.

Barentsin alueen kulttuuritoimijat pohtivat päivän aikana taiteen tulevaisuutta pyöreän pöydän keskusteluissa. Muurmanskissa aiheena on taide ja hyvinvointi, Luulajassa pohjoinen yhteistyö ja lastenkulttuuri, Petroskoissa yhteisötaide ja osallisuus.

Tarkempia tietoja tapahtumista löytyy teemapäivän verkkosivuilta taiteenedistamispaiva.taike.fi. Sosiaalisessa mediassa päivän tapahtumia voi seurata aihetunnisteilla #taideliikuttaa ja #taiteenedistämispäivä. Kaikki päivän tapahtumat ovat maksuttomia. Tapahtumia koordinoivat Taiken läänintaiteilijat.

Taiteen edistämiskeskus nimesi vuonna 2013 joulukuun 1. päivän Taiteen edistämispäiväksi, jolloin on lupa käydä keskustelua kaikkien oikeudesta taiteeseen.

Lisätietoja:

Taina Laitinen, läänintaiteilija
taina.laitinen@taike.fi
0295 330 912
taiteenedistamispaiva.taike.fi

Ohjelma paikkakunnittain: