Monialaisen taiteen valtionpalkinnon sai Suomen biotaiteen seura

Valtionpalkinnon saanut Suomen biotaiteen seura järjestää toimintaa, joka yhdistää taidetta ja tiedettä. Kuva HYBRID MATTERS -näyttelystä vuodelta 2016. Kuvaaja Anna Autio.

Taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta on myöntänyt vuoden 2017 monitaiteen valtionpalkinnon Suomen biotaiteen seuralle. Valtionpalkinnon jakoi kulttuuriministeri Sampo Terho. Arvoltaan 14 000 euron suuruinen palkinto maksetaan Veikkauksen tuotoista.

Palkintoperustelut:

Suomen biotaiteen seuran toiminta yhdistää monialaisesti tieteen ja taiteen tekijöitä ja käsittelee asioita, jotka ovat elintärkeitä maapallolle tällä hetkellä. Taiteen ja tieteen menetelmät yhdistämällä löydetään uusia näkökulmia ja lisätään taiteen yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Suomen biotaiteen seura on noussut Suomesta kansainvälisen tason tekijäksi, joka toimii laajassa yhteistyöverkostossaan arvojensa, kuten elämän kunnioittamisen ja suojelun sekä kestävän kehityksen mukaisesti.

Seura harjoittaa uraauurtavaa kansainvälistä residenssitoimintaa Kilpisjärvellä Helsingin yliopiston ylläpitämällä tutkimusasemalla. Ars Bioarctica -residenssiohjelman tavoitteena on laaja-alainen yhteistyö taiteen ja tutkimuksen välillä. Yli sata suomalaista ja kansainvälistä taiteilijaa on työskennellyt Kilpisjärven residenssissä kesästä 2009 lähtien. Ohjelman painopiste on arktisessa ympäristössä ja kulttuurissa.

Monialaisen taiteen valtionpalkinnosta päättää Taiteen edistämiskeskuksen taiteen moninaisuuden ja liikkuvuuden toimikunta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 24.11.2017

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Kirsi Väkiparta, kirsi.vakiparta@taike.fi, p. 0295 330 724