Liikelaituri sai tanssitaiteen valtionpalkinnon

Tanssin valtionpalkinnon saanut Liikelaituri on esitys- ja harjoitustila, joka on edistänyt tanssi- ja esitystaiteilijoiden työllistymistä Pirkanmaalla ja valtakunnallisesti. Kuva: Liikelaituri.

Valtion esittävien taiteiden toimikunta on myöntänyt vuoden 2017 tanssitaiteen valtionpalkinnon Pirkanmaan tanssin keskuksen koordinoimalle esitys- ja harjoitustila Liikelaiturille. Valtionpalkinnon jakoi kulttuuriministeri Sampo Terho. Arvoltaan 14 000 euron suuruinen palkinto maksetaan Veikkauksen tuotoista.

Palkintoperustelut:

Pirkanmaan tanssin keskuksen koordinoima Liikelaituri on kiinnostava, ei-perinteisten poikkialaisten kokeilujen ja esitysten näyttämö. Vuodesta 2013 toimineesta esitys- ja harjoitustila Liikelaiturista on kasvanut muutamassa vuodessa pirkanmaalaisen tanssin vapaan kentän sydän. Liikelaituri on uudistanut tanssi- ja esitystaiteen toimintaedellytyksiä alueellisesti ja valtakunnallisesti, parantanut työskentelyolosuhteita ja edistänyt taiteilijoiden työllistymistä.

Liikelaiturin myötä tanssin tarjonta Pirkanmaalla on laajentunut ja saanut uuden, erilaisen näyttämön. Vuosittain Liikelaiturilla järjestetään lähes viisikymmentä esitystä tai tapahtumaa, jotka tavoittavat uusia toimijoita ja yleisöjä poikkeuksellisen hyvin. Toimintakonsepti mahdollistaa taiteilijoiden esillepääsyn tarjoamalla perinteisiä väyliä kevyemmän tavan järjestää esitystapahtumia. Liikelaituri on samalla lisännyt merkittävästi kentän yhteisöllisyyttä.

Näyttämö- ja esitystaiteen, sirkustaiteen ja tanssitaiteen valtionpalkinnoista päättää Taiteen edistämiskeskuksen esittävien taiteiden toimikunta.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 24.11.2017

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Mari Karikoski, mari.karikoski@taike.fi, p. 0295 330 706