Tilkkutaiteilija Vuokko Isaksson sai Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidepalkinnon

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta palkitsi tilkkutaiteilija Vuokko Isakssonin hänen laaja-alaisesta ja pitkästä työstään taiteilijana. Isaksson on työskennellyt taiteilijana ja taidekasvattajana kuudella vuosikymmenellä. Veikkausvoittovaroista maksettava palkinto on 5 000 euroa.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Tilkkutaiteilija Vuokko Isakssonin taiteellinen työ on ollut uraauurtavaa. Jo 60-luvulta lähtien hän on nostanut esille naisten käden taitoa: käsityötaidetta. Lukuisten yksityisnäyttelyiden nimet, kuten esimerkiksi Nainen tilkuttelee elämäänsä tai Sellaista se on naisen elämä, kertovat Isakssonin näkemyksellisyydestä naisen asemaan.

Vuokko Isakssonia voi syystä kutsua kansainväliseksi taiteilijaksi. Hänen taidettaan on ollut esillä 19 maassa kolmella eri mantereella. Isaksson on pitänyt 42 yksityisnäyttelyä ja osallistunut 74 yhteisnäyttelyyn. Isakssonin luottamustoimet ovat ulottuneet taiteilijajärjestöistä naisasialiittojen kautta Taiteen keskustoimikunnan jäsenyyteen ja valtion taideteollisuustoimikunnan puheenjohtajuuteen.

Isaksson valmistui käsityönopettajaksi 1968 ja kasvatustieteen maisteriksi 2015. Nyt hän on tohtorikoulutettava, aiheenaan käsityö.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja:

Ulla Lassila, erityisasiantuntija, ulla.lassila@taike.fi, 0295 330 860.