Jenni Tuominen sai kuvitustaiteen valtionpalkinnon

Kuvittaja Jenni Tuominen palkittiin valtionpalkinnolla monialaisesta työstään kuvitustaiteen, kuosisuunnittelun ja keramiikan parissa.

Valtion visuaalisten taiteiden toimikunta on myöntänyt vuoden 2017 kuvitustaiteen valtionpalkinnon kuvittaja ja kuvataiteilija Jenni Tuomiselle. Valtionpalkinnon jakoi kulttuuriministeri Sampo Terho. Arvoltaan 14 000 euron suuruinen palkinto maksetaan Veikkauksen tuotoista.

Palkintoperustelut:

Jenni Tuominen on tämän hetken keskeisimpiä ja aktiivisimpia suomalaisia kuvitustaiteilijoita. Hänen persoonallinen, omaan suuntaan kehittyvä tyylinsä on tunnistettavissa kaikissa hänen käyttämissään ilmaisuvälineissä.

Oleellista Tuomisen taiteellisessa profiilissa on monialaisuus. Hän tekee kirjankuvituksia, lehtikuvituksia ja kuosisuunnittelua. Keramiikkaveistoksillaan hän on päivittänyt savesta tekemisen tradition 2010-luvulle. Yhdistämällä käsityön ja ilmeikkäät hahmot Tuominen on kohdistanut katseen taas koriste-esineiden kaltaisiin veistoksiin. Ensisilmäyksellä niiden estetiikka vaikuttaa lapsenomaiselta mutta lähemmän tutkimisen myötä puhuttelee inhimillisyydellään ja taidokkaalla viimeistelyllään.

Tuominen on opiskellut metallisepän ammatin, kuvataiteilijan tutkinnon pääaineena taidegrafiikka Turun taideakatemiasta vuonna 2001 ja graafisen suunnittelijan tutkinnon Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2004. Koko taiteilijauransa ajan hän on osallistunut aktiivisesti näyttelytoimintaan ja tehnyt myös julkisia teoksia.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 8.12.2017

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Henri Terho, henri.terho@taike.fi, p. 0295 330 901