Lokal-galleria sai muotoilun valtionpalkinnon

Muotoilun valtionpalkinnon saanut Lokal-gallerian ryhmänäyttelyissä esitellään suomalaista muotoilua, taidetta ja taideteollisuutta. Kuva Avata-näyttelystä kesältä 2017.

Valtion arkkitehtuuri- ja muotoilutoimikunta on myöntänyt vuoden 2017 muotoilun valtionpalkinnon helsinkiläiselle Lokal-gallerialle. Valtionpalkinnon jakoi kulttuuriministeri Sampo Terho. Arvoltaan 14 000 euron suuruinen palkinto maksetaan Veikkauksen tuotoista.

Palkintoperustelut:

Helsinkiläinen Lokal-galleria on viiden vuoden aikana tuonut esille laadukasta suomalaista muotoilua, taidetta ja taideteollisuutta yllättävien yhdistelmin ja mielenkiintoisella ja raikkaalla tavalla. Gallerian vetäjänä toimii valokuvaaja Katja Hagelstam.

Gallerian teemoittain kootut ryhmänäyttelyt vaihtuvat kuukausittain. Yksi näyttelyistä on omistettu nuorille, alle 30-vuotiaille, uraansa aloittaville tekijöille. Näyttelyissä yhdistetään esimerkiksi typografiaa designiin ja taideteollisuuteen ja tuodaan esille rehellistä kädentaitoa, jolloin syntyy mutkattomia ja kiinnostavia kokonaisuuksia.

Muotoilua ja taideteollisuutta esittelevää galleriatoimintaa on Suomessa niukasti. Lokal-galleria perustettiin vuonna 2012. Galleria ja Katja Hagelstam ovat ansiokkaasti edistäneet muotoilun ja taideteollisuuden asemaa omalla toiminnallaan.

Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote 8.12.2017

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Lea Halttunen, lea.halttunen@taike.fi, p. 0295 330 713.