Anna Näkkäläjärvi-Länsman on Lapin taidetoimikunnan uusi saamelaiskulttuurin läänintaiteilija

Musiikin maisteri/musiikkipedagogi Anna Näkkäläjärvi-Länsman on kotoisin Inarista ja on syntynyt vuonna 1979. Hänen työpaikkansa on tällä hetkellä saamelaiskäräjät ja hän toimii saamelaismusiikkikeskuksen suunnittelijana, Ijahis Idjan festivaalijohtajana sekä vetää Inarin kansalaisopistossa saamenkielistä musiikinopetusta. Läänintaiteilijan tehtävää haki 13 hakijaa. Näkkäläjärvi-Länsman aloittaa tehtävässä kesällä 2012.

 

Anna Näkkäläjärvi-Länsman on monipuolisesti kouluttautunut muusikko ja hän esiintyy säännöllisesti solistina ja eri kokoonpanoissa. Näkkäläjärvi-Länsmanin instrumenttivalikoimaan kuuluu klarinetti ja vokaalimusiikki.

Poikkitaiteelliset projektit ovat Näkkäläjärvi-Länsmanille tärkeitä, ja hän on tehnyt laajasti yhteistyötä muun muassa lastenkulttuurin sekä kuorolaulannan parissa. Läänintaiteilijana Näkkäläjärvi-Länsman pyrkii tuomaan saamelaiskulttuuria esille eri foorumeissa, toimimaan aktiivisesti lastenkulttuurin parissa, lisäämään eri taiteenalojen ammattilaisten työmahdollisuuksia sekä kasvattamaan poikkitaiteellista ja kansainvälistä kulttuuriyhteistyötä.

 

Lisätietoja:

 

Anna Näkkäläjärvi- Länsman

+358 40 5405985

 

Lapin taidetoimikunnan puheenjohtaja

Liisa Penttilä

+358 40 8205406