Kuvakasvusto-projekti tuo vehreyttä tammikuisen Jyväskylän keskustaan

Kuvataiteilijat Lilli Haapala ja Mari Kämäräinen rakentavat Jyväskylän Lasikonttiin eläviä kasveja ja ikkunateippausta yhdistävän viherinstallaation. Installaatio on osa Taiteen edistämiskeskuksen Kuvakasvusto-projektia.

Turkulainen taiteilijakaksikko valittiin installaation toteuttajiksi Kuvakasvusto-projektin avoimessa haussa. Ääripiste-teoskokonaisuus on kuvaus äärettömyydestä ja avaruudesta. Kämäräinen on suunnitellut Lasikontin ikkunoihin teipeistä viivamuodostelman. Ikkunateippien raoista voi kurkistella Haapalan rakentamaa kasvimaisemaa, jonka lähtökohtana ovat olleet kasveista otetut mikroskooppikuvat.

Viherinstallaatio on esillä Lasikontissa Kauppakadulla 15.–29.1.2018. Taiteilijat pystyttävät teoksen 10.1.-15.1.2018. Liikuteltavaa näyttelytilaa Lasikonttia hallinnoi Jyväskylän kaupunki.

Kuvakasvusto on Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan ja Jyväskylän toimipisteiden projekti, jossa yhdistyvät sarjakuvataide ja ympäristötaide. Projektin yhteistyökumppanina toimii puutarha-alan yritys Viherlandia.

Lilli Haapala (synt. 1984 Salossa) työskentelee media- ja installaatiotaiteen parissa. Haapala käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta ympäristöön ja havaittuun todellisuuteen, sekä käyttää usein kasveja teoksiaan.

Mari Kämäräinen (synt. 1987 Vaalassa) käyttää taiteessaan piirustuksen, valokuvan, videon ja installaation keinoja. Hänen työskentelynsä lähtökohtana ja kohteena on usein tila - sen filosofia ja konkretia.

Lisätietoja:
läänintaiteilija (sarjakuva) Ville Pirinen, ville.pirinen@taike.fi, p. 0295 330 842
läänintaiteilija (ympäristötaide) Hans-Peter Schütt, hans-peter.schutt@taike.fi, p. 0295 330 838.