Haku valotaiteen mestarikurssille avoinna eri alojen taiteilijoille

Valaistuminen on valotaiteeseen keskittyvä mestarikurssi, jolle voivat hakea valosta ja valon käytöstä taiteessa kiinnostuneet ammattitaiteilijat. Valtakunnallinen haku päättyy 3.4.2018 klo 16:00.

Mestarikurssi järjestetään Oulun kupeessa Limingassa 11.-16.6.2018. Kurssi suuntautuu taidegalleriatilassa esitettävään valotaiteeseen tai poikkitaiteelliseen valotaidetta sisältävään taiteeseen.

Kurssin vetäjänä ja näyttelyiden kuraattorina toimii Helsingissä asuva ja työskentelevä mediataiteilija Jukka Hautamäki (s. 1971). Hautamäki päättää myös mestarikurssin lopullisista taiteilijavalinnoista. Lisätietoja taiteilijahausta löydät täältä.

Mestarikurssin pohjalta kuratoidaan kiertävä valotaidenäyttely. Kiertueen näyttelytiloiksi ovat varmistuneet Pohjoisen valokuvakeskuksen galleria Oulussa marraskuussa 2018 ja MUU Kaapeli -galleria Helsingissä tammikuussa 2019.

Valaistuminen-mestarikurssin ja kiertuenäyttelyn toteuttavat yhteistyössä Taiteen edistämiskeskus, Taiteilijajärjestö MUU ry, Pohjoinen valokuvakeskus, Oulun taiteilijaseura -63 ry sekä Limingan taidekoulu.

Valaistuminen-projekti on osa Taiteen edistämiskeskuksen taiteilijoiden työskentelyedellytysten kehittämisohjelmaa.

Lisätietoja:
Leevi Lehtinen
Valotaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
leevi.lehtinen@taike.fi
tel. 0295330862