Performanssin ammattilaisfoorumi vastaa kentän kutsuun

Performanssitaide on kuvataiteen perinteestä nousevaa paikka- ja tilannesidonnaista taidetta. Teoksissa hyödynnetään usein muitakin taiteen muotoja, kuten videotaidetta, kirjallisuutta, musiikkia, tanssia ja teatteria. Kuva: Leena Kela (One Year Demonstration 2017-2018)

Performanssitaiteen pirstaleinen kenttä ottaa uuden askeleen kohti järjestäytymistä kesäkuussa. Vantaan taidemuseo Artsi ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät Suomen ensimmäiset Performanssipäivät 7.6.2018.

”Silloin, kun aloitin reilu 15 vuotta sitten, oli paljon performanssitapahtumia, joihin mennä mukaan, harjoitella ammattilaisuutta ja tulla osaksi yhteisöä”, kertoo performanssitaiteilija ja New Performance Turku Festivalin taiteellinen johtaja Leena Kela.

”2000-luvun alun jälkeen performanssiväkeä kokoavat tapahtumat ovat hiipuneet ja kenttä toisaalta kasvanut ja hajautunut entisestään”, täydentää yksi Performanssipäivien järjestäjistä, esitystaiteen läänintaiteilija Marika Räty.

Marginaalin taiteen lajin parissa pääasiassa yksin työskentelevillä performanssitaiteilijoilla on ollut jo pitkään tarve säännöllisesti kokoontuville ammattilaispäiville ja verkostoitumiselle.

Ensimmäisenä vuonna ammattilaispäivillä keskustellaan performanssitaiteen käytänteistä kuten teosten ostamisesta, myymisestä ja arkistoimisesta. Varsinaisen performanssitaiteen lisäksi ohjelma koostuu asiantuntijapuheenvuoroista, case-esittelyistä, työpajoista ja keskusteluista.

Päivän tarkempi sisältö ja ilmoittautumislinkki ilmoitetaan myöhemmin. Tapahtuma on suunnattu performanssin ja esitystaiteen ammattilaisille ympäri Suomen.

Lisätietoja:
Marika Räty
Esitystaiteen läänintaiteilija
Taiteen edistämiskeskus
marika.raty@taike.fi
+358 29 5330824