Marionettien salaisuus -näyttely 4.6.-27.7. Mikkelissä

Marionettien salaisuus raottaa verhoa tämän vanhan taidemuodon maailmaan.Näyttely järjestetään Mikkelissä Pursialan Wanhalla muuntamolla, ja se on osa Hulivilikarnevaalien 20-vuotisjuhlavuotta ja Satujen Sateenvarjo -festivaalia.

Näyttely ajankohta on 4.6.-27.7. ja siihen on vapaa pääsy. Näyttelyn aikana järjestetään erilaisia teemapäiviä, kuten mm. taide-picnic ja ”Se elää” -päivä.

Näyttelyn marionetit ovat läänintaiteilija Aapo Revon nukketeatterin kalustoa, ja näyttelyä varten on myös koottu esimerkkejä aina nukkien suunnittelusta niiden viimeistelyyn asti. Esillä on lisäksi työkaluja ja materiaaleja sekä ohjeita niiden käytöstä. Näyttelyn vierailijat saavat kattavan kuvan siitä, mitä kaikkea marionetin tekemisen vaaditaan.

Teemapäiviin on vapaa pääsy, ainoastaan työpajat ovat maksullisia. Myös lyhyet esitykset ovat ilmaisia, mutta katsojat voivat halutessaan suorittaa vapaaehtoisen ”hattumaksun” katuteatteriperinteen hengessä.

Tapahtumien sarjan aloittaa ”Se elää” -päivä, joka järjestetään ensimmäisen kerran avajaisissa 4.6 (muut päivät 6.6 ja 7.6). Luvassa on opastettu kierros, työpajoja ja lyhyitä ohjelmanumeroita.

Ajankohtaiset päivämäärät ja sisältö kannattaa tarkistaa Nukkereaktorin (www.nukkereaktori.com) tai Hulivilikarnevaalien nettisivuilta.

Vuonna 1947 rakennettu Muuntamo on alun perin toiminut sähköasemana ja jakomuuntamona. Vuodesta 2009 lähtien Wanha Muuntamo on valjastettu kesäisin näyttelytilaksi. Mikkelin kulttuuripalvelut on toteuttanut tilassa näyttelyitä yhdessä useiden eri luovan alan toimijoiden kanssa.

Kesän 2012 näyttely on tuotettu yhteistyössä Nukkereaktorin ja Mikkelin kulttuuripalveluiden kesken.