Taike SuomiAreenalla: Mihin Suomi tarvitsee taidetta?

Mikä on taiteen paikka yhteiskunnassa, kysytään 20. heinäkuuta Porissa. Vastaamassa ovat presidentti Tarja Halonen, kirjailija-ohjaaja Juha Hurme, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta sekä Taiken johtaja Paula Tuovinen.

Tuovinen odottaa keskustelulta raikkaita näkökulmia siihen, mihin taidetta nykypäivänä tarvitaan ja mitä siltä odotetaan.

”Taiteella on selittämätön, syvä merkitys yksilöille. Taiteella on tutkitusti myös merkittäviä taloudellisia ja terveydellisiä vaikutuksia. Voidaankin kysyä, mikä on taiteilijan paikka tai työpaikka yhteiskunnassa tänään”, pohjustaa Tuovinen.

Keskustelu järjestetään yhteistyössä Veikkauksen kanssa. Kaksi kolmasosaa Taiken jakamasta kokonaispotista taiteelle on Veikkauksen tuottoa. Veikkaus mahdollistaa myös Taiken 40 läänintaiteilijan työn eri puolilla maata.

Taiken ja Veikkauksen yhteisessä ohjelmassa tehdään näkyväksi myös SuomiAreenan suvaitsevaisuus-teemaa ja kulttuurista moninaisuutta. Taiken läänintaiteilija Maikki Kantola toimii Satakunnassa ulkomaalaistaustaisten taiteilijoiden tukena ja työtilaisuuksien avaajana. Yksi esimerkki yhteistyöstä on Porissa toimiva intialainen Lavanyavati-tanssiryhmä, joka esiintyy MTV-lavalla perjantaina 20. heinäkuuta.

Taike isännöi perjantaina myös Veikkauksen telttaa Kansalaistorilla, jossa on mahdollisuus sovittaa lasten suunnittelemia suvaitsevaisuuden ja yhdenvertaisuuden silmälaseja. Miltä sinun maailmasi näyttää suvaitsevaisuuden silmälasein katsottuna?

Taiteen edistämiskeskus Taiken ja Veikkauksen ohjelma Porin SuomiAreenassa perjantaina 20.7.

Taide hyvin, kaikki hyvin – Mihin Suomi tarvitsee taidetta?
kello 14.30–15.30
Antinkatu 5
Keskustelijoina presidentti Tarja Halonen, kirjailija-ohjaaja Juha Hurme, muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta sekä Taiken johtaja, koreografi Paula Tuovinen. Keskustelua kuljettaa toimittaja-kirjailija Minna Lindgren.

Taidevartti – Lavanyavati-tanssiryhmä
kello 9.40–10.00
MTV-lava

Suvaitsevaisuuden silmälasit – miltä sinun maailmasi näyttää suvaitsevaisuuden silmäasein katsottuna?
kello 10–17
Kansalaistori, Veikkauksen teltta

Lisätiedot: viestintäpäällikkö Eija Ristimäki, eija.ristimaki@taike.fi, p. 0295 330 722.