Läänintaiteilijan pyöräretki Keski-Suomen kesäteattereihin alkanut

Nuorten kulttuurin läänintaiteilija Pasi Saarinen kiertää polkupyörällä kaikki Keski-Suomen kesäteatteriesitykset kesällä 2012. Kesän aikana Saarinen käy katsomassa 33 esitystä kolmentoista kunnan alueella. Kokonaisuudessaan matkaa taittuu 2310 kilometriä.

Läänintaiteilijan pyöräretki alkoi toukokuussa viikolla 20, ja se jatkuu sunnuntaina 10. kesäkuuta.  Kesä- ja heinäkuussa matkoja on viikoittain ja urakka huipentuu elokuun lopussa kolmeen viimeiseen esitykseen. Saarinen antaa esityksistä palautetta esittävälle ryhmälle paikan päällä sekä kirjoittaa esityksistä ja matkasta blogia Keskisuomalaisen verkkosivuille.

Tempauksen tarkoituksena on kiinnittää huomiota kesäteatteritoimintaan ja sen luonteeseen. Esitysten määrä ja alueellinen jakautuminen kertovat ilmiön olevan vahvasti keskisuomalainen. Kesäteattereiden toiminnassa on jouduttu kiinnittämään muun yhteiskunnan tavoin yhä enemmän huomiota lukuihin ja taloudelliseen menestykseen. Saarinen toivoo kuitenkin tempauksen muistuttavan myös kesäteatterin toisenlaisista arvoista.

Saarinen haastaa kuntalaisia, yrittäjiä ja kuntapäättäjiä seurakseen sekä pyöräilemään että katsomoon. Kesän aikana läänintaiteilijan pyöräretkeä voi kannustaa nuorten kulttuurin edistämiseen suunnatuilla hyväntekeväisyyslahjoituksilla. Lisätietoja hyväntekeväisyyskohteista ja lahjoittamisesta on luvassa kesäkuun aikana.

Voit seurata Saarisen matkaa Facebookista ja Keskisuomalaisen blogin kautta. Sivuilla on lisätietoja, kesän matka-aikatauluja sekä kuulumisia pyörän satulasta.

Lisätiedot:
Kesäteatterit polkupyörällä Facebookissa
Keskisuomalaisen Kesäteatterit polkupyörällä –blogi
Pasi Saarinen
nuorten kulttuurin läänintaiteilija
Keski-Suomen taidetoimikunta
puh. 0295 330 834

pasi.saarinen@minedu.fi