Satakuntaan valittiin uusi läänintaiteilija

Satakunnan taidetoimikunta on valinnut uudeksi läänintaiteilijaksi 29-vuotiaan porilaisen teatteri-ilmaisun ohjaajan ja muusikon Roosa Halmeen. Taidehallinnon uudistamisen takia tehtävä voitiin täyttää nyt vain maaliskuun 2013 loppuun saakka, minkä jälkeen mahdollisesta jatkosta päätetään uudessa Taiteenedistämiskeskus-organisaatiossa. Halme aloittaa läänintaiteilijana elokuun puolessavälissä.

Halme on valmistunut sekä Turun että Pirkanmaan ammattikorkeakouluista ja toiminut eri teattereissa sekä teatterimusiikin että nukketeatteritoiminnan parissa. Erityisalueekseen hän kokee nukketeatteritoiminnan, mistä yhtenä näyttönä on hänen organisoimansa ja koordinoimansa PIP-nukketeatterifestivaali. Halmeella on kotimaan lisäksi runsaasti ulkomaisia musiikkiin ja nukketeatteriin liittyviä esiintymisiä ja työpajaohjauksia. 

 

Halme toivoo voivansa vahvistaa Satakunnassa nimenomaan nukketeatterin asemaa ja laajentaa sen tunnettuutta koko perheen taidemuotona. Parhaillaan Roosa Halme toimii muusikkona Porin Teatterin Niskavuoren Heta -näytelmässä, mihin hän on myös tehnyt sävellykset ja äänimaiseman.

 

Yhden läänintaiteilijan tehtävä vapautui, kun siinä toiminut arkkitehti Hanna Elo valittiin keväällä Rauman kaavoitusarkkitehdin virkaan. Hakemuksia läänintaiteilijan lyhytaikaiseen toimeen jätettiin yhteensä 24 ja heistä haastateltiin neljä. Satakunnan muina läänintaiteilijoina jatkavat edelleen Laura Piirto ja Taru Anttila.