Kuvataiteilija Johanna Ketola sai Keski-Suomen taidepalkinnon

Kuva Johanna Ketolan 2-kanavaisesta videoinstallaatiosta Valley L447 (2016).

Keski-Suomen taidetoimikunta palkitsi kuvataiteilija Johanna Ketolan hänen monipuolisesta työstään kuvataiteilijana. Ketola työskentelee valokuvan, videon, installaation, tekstin ja performanssin keinoin. Vuoden 2018 taidepalkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Jämsäläisen kuvataiteilija Johanna Ketolan (s. 1978) taiteelle on ominaista maaginen realismi, jossa jokapäiväisyys ja arki tuodaan esiin poikkeamina. Keinoinaan hän käyttää vieraannuttamista, viipyilevää rytmiä ja harkittua värimaailmaa, huumoriakin. Arkisista aiheista huolimatta teoksista huokuu runous, jokainen kuva toimii assosiatiivisena lauseena ja videoteoksen siirtymä tarkoin harkittuna pilkkuna.

Ketolan teoksia on ollut esillä sekä Suomessa että ulkomailla mm. Portland Institute for Contemporary Art:ssa, Mäntän kuvataideviikoilla, Amos Andersonin taidemuseossa ja Nykytaiteen museo Kiasmassa.

Kuvataiteilija Johanna Ketola on valmistunut Taideyliopiston Kuvataideakatemian tila-aikataiteen osastolta ja Lahden Muotoilu-instituutin valokuvauksen osastolta sekä opiskellut valokuvataidetta Gerrit Rietveld Academiessa Alankomaissa.

Keski-Suomen taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta. Palkinto maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Lisätietoja: Sari Ilmola, erityisasiantuntija, sari.ilmola@taike.fi, 0295 330 830.