Kirjailija Martti Issakainen sai Etelä-Savon taidepalkinnon

Kuva: Pekka Utriainen

Etelä-Savon taidetoimikunta palkitsi kirjailija Martti Issakaisen pitkästä urastaan. Taidepalkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Kirjailija Martti Issakaisen (s. 1943) monipuoliseen tuotantoon kuuluu romaaneja, matkakirjoja, radiokuunnelmia ja näytelmiä. Jo 1960-luvulla alkanut kirjailijan ura on jatkunut tähän päivään saakka, viimeisin teos on tältä vuodelta. Issakainen on myös ohjannut kirjoittajia. Kymmenen vuotta sitten hän perusti Heinävedelle oman kustantamon, Soisalo-kirjat.

Issakainen on kerännyt runsaan haastatteluaineiston, josta hän ammentaa aiheita kaunokirjallisiin ja dokumentaarisiin teksteihinsä. Hän on tehnyt myös arvokasta työtä tallentamalla paikallishistoriaa, kuten Heinäveden paikallisnimistöä. Historian lisäksi Issakainen käyttää tarinoissaan hengellisiä aiheita, kuvaa luontoa ja viljelee huumoria.

Issakainen on tehnyt elämäntyön myös luomuviljelijänä. Hänen yritteliäisyytensä ja monipuolinen uransa kertovat sitkeydestä, jota erityisesti kasvukeskusten ulkopuolella asuva taiteilija tarvitsee. Hänet tunnetaan aktiivisena kulttuurivaikuttajana ja verkostoitujana.

Etelä-Savon taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta. Palkinto maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Lisätietoja: Hanna Susitaival, erityisasiantuntija, hanna.susitaival@taike.fi, 0295 330 910.