Taiteilijakollektiivi Kunst sai Uudenmaan taidepalkinnon

Taiteilijakollektiivi Kunst koordinoi ja kuratoi Galleria Lapinlahden toimintaa Helsingissä.

Uudenmaan taidetoimikunta palkitsi taiteilijakollektiivi Kunstin tunnustuksena ansiokkaasta ja merkittävästä työstä Galleria Lapinlahden toiminnassa. Kollektiivin muodostavat taiteilijat Christina Holmlund, Pia Paldanius, Jarmo Palola, Sirpa Päivinen, Anu Suhonen ja Julia Weckman. Vuoden 2018 taidepalkinnon suuruus on 5 000 euroa.

Toimikunta perusteli palkintoa seuraavasti:

Taiteilijakollektiivi Kunst toimii laaja-alaisesti visuaalisten taiteiden alueilla valokuva- ja videotaiteesta maalaukseen ja installaatioon. Kollektiivin taiteilijoiden työt ovat ajattelua ja havaintoa haastavia ja oman aikamme ilmiöitä luotaavia. Taiteilijakollektiivin tiedotustoiminta ja näkyvyys muun muassa sosiaalisessa mediassa on ollut erinomaista. Ilahduttavaa on myös kollektiivin pyrkimys yhteistyöhön erilaisten tahojen kanssa.

Taiteilijakollektiivi Kunst koordinoi ja kuratoi Galleria Lapinlahden toimintaa Helsingissä. Toiminnan perustana on avoimuus ja kaupunkikulttuurin aktiivinen edistäminen. Näyttelyt ovat olleet kiinnostavia ja monipuolisia poikkitaiteellisia ja performatiivisia kokonaisuuksia. Lapinlahden sairaalan haltuunotto taiteelle on merkittävä kulttuuriteko, joka voidaan nähdä yhtäältä kannanottona galleriatilan estetiikkaan liittyviin kysymyksiin ja toisaalta alueen ainutlaatuisen historian vaalimisena.

Uudenmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta. Palkinto maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Lisätietoja: Erityisasiantuntija Kirsi Väkiparta, kirsi.vakiparta@taike.fi, 0295 330 724.