Anneli Nygren palkittiin mediataiteen valtionpalkinnolla

Anneli Nygren palkittiin pitkästä urastaan mediataiteen valtionpalkinnolla. Kuva teoksesta Papsubeibet ikäkriisissä (2017).

Audiovisuaalisten taiteiden toimikunta jakoi mediataiteen valtionpalkinnon mediataiteilija Anneli Nygrenille.

Mediataiteilija Anneli Nygrenin (s. 1958) pitkä ura ulottuu 1980-luvun alusta tähän päivään ja kattaa muun muassa fiktioita, dokumentteja, animaatioita ja musiikkivideoita. Nygrenin taide on tinkimätöntä ja tyyliltään ainutlaatuista. Hän käsittelee teoksissaan tärkeitä ja vakavia teemoja, mutta hänen teoksensa sisältävät myös raikasta tee se itse -ilmaisua, terävää huumoria ja itseironiaa. Nygren on keskeinen osa suomalaista mediataiteen historiaa, ja samalla vahvasti kiinni tässä ajassa – salaperäisenä ja monimerkityksellisenä retro-Annelina.

Taiteen edistämiskeskuksen (Taiken) asiantuntijoina toimivat valtion taidetoimikunnat päättävät vuosittain alansa valtionpalkinnoista. Palkinnon voi saada taiteilija tai taiteilijaryhmä tunnustuksena kolmen edellisen vuoden aikana valmistuneesta ansiokkaasta työstä tai suorituksesta. Palkinnon voi saada myös taiteilija, joka on toiminut pitkään ja ansiokkaasti oman taiteenalansa hyväksi. Myös taiteenalan yhdistys tai muu yhteisö voidaan palkita.

Kukin valtionpalkinto on suuruudeltaan 14 000 euroa. Palkinnot maksetaan Veikkauksen tuotosta.

Lisätiedot: erityisasiantuntija Sari Ilmola, p. 0295 330 830