7 sooloa -nukketeatterifestivaali sai Lapin taidepalkinnon 2018

7 sooloa -nukketeatterifestivaalin uusin juliste on Tuula Mäkelän ja Annamari Kosken käsialaa.

Lapin taidetoimikunta palkitsi 7 sooloa -nukketeatterifestivaalin sinnikkäästä työstä, jolla se on lisännyt Lapin esittävän taiteen monimuotoisuutta. Veikkauksen tuotosta maksettava palkinto on 5 000 euroa.

7 sooloa -nukketeatterifestivaalin takana on Lapin nukketeatteriyhdistys ry, jonka aktiiviset taiteilijat ovat jo seitsemän kertaa toteuttaneet pohjoismaisella mittakaavallakin mitattuna ainutlaatuista festivaalia: soolonukketeatteriin keskittyvää teatteria. Esityksiä on ollut niin lapsille kuin aikuisille.

Nukketeatterifestivaali on tarjonnut yleisölleen tematiikaltaan ja tekniikaltaan hyvin erilaisia esityksiä. Vaikka puitteet ovat saattaneet olla pienet, tarinat esityksissä ovat olleet suuria. Eräässä arvostelussa on todettu: ”Kurpitsakakku, pilkkujaan viskovat leppäkertut ja kaiken kattava mummoluokittelu …. mitähän ihmettä seuraavaksi?”

Lapin nukketeatteriyhdistys ry:n toiminta-alue on koko laaja Lapinmaa. Nukketeatterifestivaalillaan yhdistys edistää esittävän taiteen saavutettavuutta pohjoisessa Suomessa.

Lapin taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lisätietoja: Ulla Lassila, erityisasiantuntija, ulla.lassila@taike.fi, 0295 330 860.