Tanssi, taistelulajit, trikkaaminen ja live-musiikki yhdistyvät Verkatehtaalla

Hämeenlinnan Verkatehtaalla Vanaja-salin lavalla nähdään elokuussa ennennäkemätön yhdistelmä tanssia, akrobatiaa, taistelulajeja ja live-musiikkia. Music for Martial Arts and Dance tuo Vanaja-salin lavalle seikkailun, jossa kuljetaan aina alkuhämärästä tähän päivään.

Music for Martial Arts and Dance yhdistää kunnianhimoisesti ja ennakkoluulottomasti akrobatiaa ja budo-lajeja sekä musiikkia ja tanssia. Vanaja-salin lavalla esillä ovat akrobaattinen taistelulajitrikkausryhmä Unito, nykytanssija Kati Kotilainen, live-bändi Antti Polameri co sekä kuvataiteilija Tuire Toivolan seinälle heijastetut maalauspinnat. Lisäksi lavalle nousee kaksikko Hämeenlinnan Shorinji Kemposta.

Music for Martial Arts and Dance -Show Performance on Verkatehtaan ja Hämeen taidetoimikunnan yhteistyötä, jossa tavoitteena on antaa mahdollisuuksia uusille ja kunnianhimoisille produktioille. Aiemmin residenssitoiminnassa Verkatehtaalla on nähty muun muassa kansainvälisestikin tunnetut Tero Saarinen Company, Race Horse Company, Kimmo Pohjonen ja Ville Walo sekä trio Tapani Rinne, Tuomas Norvio ja Harri Huhtamäki.

Esityksen ohjaaja, käsikirjoittaja ja säveltäjä on hämeenlinnalainen Antti Polameri.

─ Tässä esityksessä olen saanut yhdistää henkilökohtaiset intohimoni kohteet. Itselläni on yksi raaja mukana taistelulajeissa, yksi musiikkiteossa ja yksi rumpujen soitossa. Koen tekeväni pioneerityötä ja luovani täysin uutta lajityyppiä, Polameri toteaa.

Tv-ohjelma Talentistakin tuttu Unito-ryhmä tuo lavalle energiaa myös Suomessa uuden lajityypin, trikkauksen muodossa.

─ Trikkaus on akrobatian ja taistelulajipotkujen yhdistelmä, jossa on myös mukana jonkun verran tanssia. Suomessa Unito tekee alallaan omaa pioneerityötä, Polameri kertoo.

Musiikki tempaa mukaan

Esityksen musiikki kulkee juonellisen rakenteen mukana liikkeen alkuhämärästä tähän päivään eli eteerisestä suoraviivaisempaan jytään. Esityksen musiikki on tyylilajiltaan progressiivista rockia, jossa on vaikutteita elokuva- ja etnomusiikista. Mukana on isoja ja dramaattisia tehoja, jotka sopivat esityksen dynaamisuuteen ja näyttävyyteen.

─ Esityksen musiikki on yhdistelmätyyliä, vähän niin kuin trikkauskin. Iso soundi saadaan aikaan suhteellisen pienellä bändikokoonpanolla, Polameri visioi.

Music for Martial Arts and Dance kestää noin 50 minuuttia ja on vauhdikkuutensa ja näyttävyytensä ansiosta sopiva myös nuorelle yleisölle ja lapsille.

─ Tämä on juttu, jossa on jotakin erityistä. Taatusti ne, jotka tulevat paikalle kokevat jotain sellaista mitä ei aikaisemmin ole nähty, Polameri summaa.


Music for Martial Arts and Dance Verkatehtaalla Vanaja-salissa 24.8. ja 25.8.2012 klo 19.00.


Lisätietoja:
Antti Polameri, puh. 050 586 9104 tai antti.polameri@gmail.com
Toimitusjohtaja Jouko Astor, Kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdas Oy, puh. 03 621 6610 tai jouko.astor@verkatehdas.fi