Kuvataiteen teosvälitystapahtuma Art Karelia Joensuun ydinkeskustassa

Pohjois-Karjalan ensimmäinen kuvataiteen teosvälitystapahtuma Art Karelia järjestetään Joensuussa Karjalan talolla 25.-26. elokuuta. Tapahtumassa on esillä maakunnan taiteilijoiden isoja ja pieniä teoksia: maalauksia, piirroksia, veistoksia, grafiikkaa ja valokuvia.

Elokuun viimeisen viikonlopun aikana voi kuka tahansa käydä Ilosaaressa tutustumassa pohjoiskarjalaisten taiteilijoiden tekemiin taideteoksiin. Tilaisuudessa ei ole ostopakkoa, mutta taiteen hankkiminen on tehty ostajalle  mahdollisimman helpoks. Teoksen voi ostaa tapahtumasta mukaansa.

Kyse ei ole pelkästään myyntitapahtumasta, vaan tilaisuuteen voi tulla ihailemaan taidetta, keskustelemaan taiteesta paikallaolevien taiteilijoiden kanssa ja joku taiteilijoista voi myös työskennellä tapahtumassa. Myös Suomen ensimmäinen taidelainaamo, Joensuun Taiteilijaseuran lainaamo, on mukana Art Karelia -tapahtumassa.

Tällä hetkellä tapahtumaan on ilmoittautunut mukaan jo yli 50 taiteilijaa, mutta taiteilijoilla on  ilmoittautumisaikaa vielä elokuun alkuun saakka.

Art Karelia -tapahtuman järjestää Joensuun taiteilijaseura, jonka  kanssa maakunnan ensimmäistä teosvälitystapahtumaa on järjestelemässä Pohjois-Karjalan taidetoimikunta. Tapahtuman järjestelyä on taidetoimikunnan lisäksi rahoittanut myös Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö.

Teosvälitystapahtumat ovat muissa suurissa kaupungeissa jo hyvin suosittuja. Suomen ensimmäinen, Taidemaalariliiton, teosvälitystapahtuma kokoaa nykyisin Helsingin Kaapelitehtaalle vuosittain jopa 15 000 kävijää.

Lisää tapahtumasta

Lisätietoja

Matti Törmäkangas
puheenjohtaja
Joensuun taiteilijaseura
p. 045 321 80110

 Hannu Aaltonen
läänintaiteilija 
 Pohjois-Karjalan taidetoimikunta
p. 0295 330 911

Kuvan taideteos: Martha Balerina: Unikot auringossa.