Tampereen Tarinatehdas avaa ovensa uudestaan – tällä kertaa sarjakuvakeskuksena

Tampereen Finlaysonin alueelle avataan maaliskuussa kuukauden mittainen sarjakuvan ja kirjallisuuden pop up -talo Tampereen Tarinatehdas. Tampereen Tarinatehdas kokoaa yhteen sarjakuvataiteilijoita, kuvittajia, kirjailijoita, alan yhdistyksiä, kustantamoja ja muita toimijoita.

Tarinatehdas toteutettiin ensimmäisen kerran viime marraskuussa kirjallisuuspainotteisella ohjelmalla. Maaliskuussa Tarinatehtaan kärkenä on sarjakuva. Pop up -talo esittelee kotimaista sarjakuva-alan osaamista yleisölle sekä saattaa yhteen sarjakuvien tekijöitä ja lukijoita. Pitkän tähtäimen tavoitteena on synnyttää yhteistyön rakenne, joka myöhemmin voisi löytää pysyvän tilan Tampereen seudulta.

Tarinatehtaalla on koko kuukauden ajan esillä Aino Louhen, Jyrki Nissisen ja Marko Turusen sarjakuvanäyttelyt sekä Riikka Palanderin runoteos. Taiteilijavieraina ovat mm. vuoden 2018 valtionpalkinnon saanut Kati Rapia sekä Kiroilevasta Siilistä tuttu Milla Paloniemi. Ohjelmassa on tekijähaastatteluja, piirustustyöpajoja, tarinankerrontaklubi ja aikuisten animaatioelokuvia.

”Marraskuun Tarinatehdas oli onnistunut pilottihanke, jonka opit on otettu heti käyttöön. Aukioloajat ovat nyt iltapainotteisemmat. Monitaiteellisella ohjelmalla tavoitellaan uutta ja laajempaa yleisöä”, kertoo hanketta koordinoiva läänintaiteilija Ville Pirinen.

Tarinatehdas on avoinna 1.3.-30.3. Tampereen Tarinatehtaan mahdollistavat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma ja Taiteen edistämiskeskus. Ohjelma tuotetaan lukuisien yhteistyökumppanien kanssa, ja se on osa Tampere Kuplii -festivaalia.

Tampereen Tarinatehtaan avajaisia vietetään 1.3. klo 15.30 alkaen. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Tampereen Tarinatehdas Facebookissa

Lisätiedot:

Ville Pirinen, sarjakuvataiteen läänintaiteilija, ville.pirinen@taike.fi , p. 0295 330 842
Anna Elina Isoaro, kirjallisuuden läänintaiteilija, anna.isoaro@taike.fi, p. 0295 330 846