Kaksi läänintaiteilijaa tukemaan taiteilijoiden kansainvälisiä yhteyksiä

Taikessa on aloittanut kaksi läänintaiteilijaa kansainväliseen yhteistyöhön liittyvissä tehtävissä. Heidi Vasara edistää työssään kansainvälisiä taidetuotantoja ja Aura Seikkula toimii pohjoismaisen yhteistyön parissa. Molemmat läänintaiteilijakaudet ovat viisivuotisia.

Kuvataiteilija Heidi Vasara on aloittanut kansainvälisten taidetuotantojen läänintaiteilijana helmikuun alussa. Joensuulainen Vasara on toiminut vapaana taiteilijana noin 20 vuoden ajan.  Vasara on työskennellyt taiteilijaresidensseissä, kuten Islannissa vuonna 2018 sekä Karjalan tasavallassa vuonna 2016 osana pohjoiskarjalaisten ja petroskoilaisten taiteilijoiden vaihtohanketta. Hän on toiminut monissa taiteen kentän vastuutehtävissä ja luottamustoimissa, esimerkiksi Joensuun taiteilijaseuran puheenjohtajana.

Läänintaiteilijana Vasara edistää Itä-Suomessa toimivien taiteilijoiden välistä vuorovaikutusta, verkostoitumista ja liikkuvuutta sekä kansainvälisesti että alueiden välillä. Vasara hoitaa tehtäväänsä Taiken Joensuun toimipisteestä käsin. Tehtävään oli 18 hakijaa. 

Lisätiedot: erityisasiantuntija Tomi Aho, tomi.aho@taike.fi, p. 0295 330 850

Nykytaiteiden kuraattori Aura Seikkula on aloittanut läänintaitelijana helmikuun puolivälissä. Seikkula on kansainvälinen nykytaiteen asiantuntija, joka on kehittänyt suomalaista nykytaiteen kenttää pitkäjänteisesti. Hän on kuratoinut ja tuottanut tapahtumia, näyttelyitä ja taiteilijaresidenssejä 19 maassa kuudella mantereella ja on Suomen Kuraattorien Yhdistyksen perustajajäsen. Viimeksi Seikkula on toiminut kuratointitehtävissä Tukholmassa sekä taiteellisena johtajana Espacio Continuossa Bogotassa, Kolumbiassa. Seikkula viimeistelee Jyväskylän yliopistossa väitöskirjaansa nykytaiteen tietoa tuottavasta luonteesta.

Seikkulan vastuulla on pohjoismainen yhteistyö taiteen asiantuntijuuden ja välittäjätoiminnan kehittämisohjelmassa. Hän toimii Taiken Vaasan toimipisteestä käsin Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa. Pohjoismaisen yhteistyön tehtävään oli 24 hakijaa.

Lisätiedot: erityisasiantuntija Antti Huntus, antti.huntus@taike.fi, p. 0295 330 810