Varsinais-Suomen jazz-sävellyskilpailun finalistit valittu

Varsinais-Suomen taidetoimikunnan järjestämän jazz-sävellyskilpailun finalistit on valittu. Kilpailuun osallistui määräaikaan mennessä 28 jazzsävellystä, joista esiraati valitsi finaaliin 10 kappaletta. Finalistikappaleet esitetään yleisölle Jazzklubi Monkissa maanantaina 1.10.2012. Kilpailun voittajan valitsee newyorkilainen saksofonisti Will Vinson.

Varsinais-Suomen taidetoimikunta julkisti vuoden alussa jazz-sävellyskilpailun varsinaissuomalaisille jazzmuusikoille ja säveltäjille. Kilpailuuntoivottiin erityisesti kestäviä melodioita, joista alueen jazzbändit voivat työstää materiaalia tunnetuiden ikivihreiden joukkoon.

”Sävellysten määrä yllätti positiivisesti ja kilpailulla oli selvästi tilaus. Olemme ehkä tavoittaneet vasta jäävuoren huipun ja uskon seuraavana vuonna osallistujien määrän nousevan. Vielä rohkeammin tavoittelemaan vastustamatonta melodiaa niin hyvä tulee. Osaavia säveltäjiä alueella on runsaasti ja vuosittaiset kilpailut nostavat tasoa.” kommentoi jazzmusiikin läänintaiteilija Ilkka Rantamäki.

Myös sävellysten korkea taso yllätti: ”Jazzsävellyskilpailuun lähetetyt kappaleet sisälsivät mukavan monipuolisen kattauksen jazzin eri tyylilajeja edustavia sävellyksiä. Positiivista huomiota herätti alueen taitavien jazzmuusikoiden ja -säveltäjien korkea taso. Toki osassa sävellyksiä päähuomio kiinnittyi enemmän äänitysteknisiin ratkaisuihin kuin aidosti kiinnostaviin melodioihin. Jatkoon valitut 10 kappaletta edustavat monia jazzin lajeja ja luovat uskoa alueen jazzmusiikin kehitykseen ja tulevaisuuteen.” kertoo taidetoimikunnan jäsen, musiikinopettaja Marko Heikura.

Finaalikappaleet valinneeseen esiraatiin kuuluivat Ilkka Rantamäen ja Marko Heikuran lisäksi myös Varsinais-Suomen taidetoimikunnan jäsen Tuula Amberla.

Jazz-sävellyskilpailun finalistikappaleet:

Kimmo Gröhnin: Greeting from the 80’s ja Should Have Known

Vesa-Pekka Hiukkanen: I Was Surprised to See You

Lassi Kouvo: Empyrean Emperor

Stig Kuntze: Marutea

Henri Lyysaari: The Inner Storm

Eetu Sadeharju: You’re All I Need,

Ismo Savola: Laura Palmer

Vesa Toukkari: Kepeät Korot

Toon Verheyen: Exploration.

Palkinto luovutetaan voittajalle Monkissa 1. lokakuuta järjestettävän konsertin jälkeen. Palkinnon arvo on 1000 euroa. Voittajan valitsee Lontoolaissyntyinen saksofonisti Will Vinson. Vinson on asunut vuodesta 1999 New Yorkissa ja soittanut sekä levyttänyt siellä useissa eri kokoonpanoissa, muun muassa The Mingus Bandissa sekä Rufus Wainwrightin yhtyeessä. Vinsonin oma debyyttilevy "It's for you" ilmestyi vuonna 2004 ja sitä seurasivat "Promises" vuonna 2008 ja "The World (Through My Shoes)" vuonna 2010.

Lisätiedot:

Jazzmusiikin läänintaiteilija Ilkka Rantamäki

ilkka.rantamaki@minedu.fi

Puh: 044 2940 628