Penttilänrannan taidehanke esille omin verkkosivuin

Juuri avautuneilla Penttilänrannan verkkosivuilla halutaan antaa tietoa prosenttiperiaatteen toteutuksesta Joensuun uusimmassa kaupunginosassa, Penttilänrannassa. Kaupunginosan rakennushankkeen erityisyytenä on kuvataiteen runsaus. Penttilänrantaan taidetta hankitaan prosenttiperiaatteella kattavasti kaikkiin rakennuskohteisiin.

Verkkosivuilla lisätään taidehankkeiden avoimuutta ja sivuilla on esillä muun muassa taiteilijapankki, josta Penttilänrannan taiteen tekijät valikoituvat. Taiteilijapankissa on jo lähes 200 taiteilijaa ja ammattitaiteilijat  voivat ilmoittautua edelleen pankkiin. Neljäsosa mukanaolevista taiteilijoista on Joensuun seudulta. Pohjois-Karjalan taidetoimikunta ja Joensuun kaupunki pyrkivät avoimella taiteilijapankilla  edistämään taiteilijoiden työllisyyttä.
 

Penttilänrannan ensimmäinen taidekilpailu, kutsukilpailu, jossa on mukana neljä taiteilijaa, ratkaistaan elokuun lopulla. Kuvia kilpailuteoksista julkaistaan myös nettisivuilla.
 

Ennen Penttilänrantaa vain Helsingin Arabianrannassa on hankittu taidetta prosenttiperiaatteella kokonaiseen kaupunginosaan.  Juuri nyt kiinnostus prosenttiperiaatteeseen on kuitenkin vahvassa kasvussa, kun prosenttiperiaatteen edistämisestä on maininta Jyrki Kataisen hallituksen hallitusohjelmassa. Asian edistämiseen kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki on asettanut ohjausryhmän, jossa Penttilänrannan edustaja on mukana.
 

www.penttilanrantataide.fi

Lisätiedot:
Hannu Aaltonen
Penttilänrannan taidekoordinaattori, läänintaiteilija
Pohjois-Karjalan taidetoimikunta
puh.  0295 330 911