Uusi verkosto nukke- ja esineilmaisun ammattilaisille

Kolme naista näyttämöllä esiintymässä ison rypytetyn paperin kanssa.

Nukketeatterin ammattitutkinnon suorittaneille on perustettu uusi ammattilaisverkosto. Verkoston tarkoituksena on luoda ja vahvistaa kontakteja näyttöjen kautta pätevöityneiden nukketeatteriammattilaisten välillä.

Verkoston perustamiskokouksessa Kuopiossa 24.11. oli läsnä 15 nukketeatterin ammattilaista eri puolilta Suomea. Mukaan verkostoon toivotaan lisää ammattitutkintonsa näyttöinä suorittaneita jäseniä.

Teatterialan ammattitutkinto nukketeatterin suuntautumisalalta on ollut mahdollista suorittaa vuodesta 2000 alkaen. Seurakuntaopiston järjestäminä näyttöinä on tähän mennessä suoritettu 47 tutkintoa. Näyttöihin valmistavaa koulutusta on Pieksämäellä ollut viimeksi tarjolla vuonna 2015, ja viimeisimmät tutkinnot on suoritettu vuoden 2018 tammikuussa.

”Kymmenet näyttötutkinnon suorittaneet toimivat hajallaan eri puolilla Suomea, eikä heillä ole ollut tietoa toisistaan eikä näin ollen myöskään vertaistukea saatavilla. Tätä puutetta uusi verkosto on perustettu paikkaamaan. Se on valtakunnallinen, vahvaa ammatillisuutta painottava ja tutkintoa näkyväksi tekevä yhteisö”, kertoo verkostoa koordinoiva läänintaiteilija Kati Andrianov.

Uusi valtakunnallinen nukketeatteriammattilaisten verkosto toimii Facebook-ryhmän ja WhatsApp-listan kautta. Verkosto kulkee työnimellä BBT Gary Friedmanin ohjaaman Breath, Belief and Trust -työpajan otsikkoa mukaillen. Australiassa asuva Friedman piti työpajan osana perustamisviikonloppua ja on verkoston kunniajäsen.

Verkoston koordinointi on osa Taiteen edistämiskeskuksen Taiteilijoiden työskentelyedellytysten kehittämisohjelman työtä.

Nukketeatteriverkosto-ryhmä Facebookissa

Lisätiedot ja kutsut verkoston WhatsApp-listalle:
läänintaiteilija Kati Andrianov, katriina.andrianov@taike.fi, p. 0295 330 883 (lomalla 21.12.2019-6.1.2020)